MIVB opent pop-upstore met gerecycleerde voorwerpen

Oranje valideringstoestellen omgebouwd tot design sleutelkastjes, gebroken glas van wachthuisjes dat plots schittert als oorringen en spandoeken van werfcommunicatie die een nieuw leven krijgen als draagtas. De MIVB trekt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door tot in de merchandisingproducten. De gerecycleerde voorwerpen pronken vanaf morgen, zaterdag, gedurende één week in de pop-upstore in metrostation Rogier, naast de traditionele hebbedingen in MIVB-huisstijl.

De klassieke koffietas, muismat, T-shirt, pet, powerbank, gsm-hoesje, speeltapijt,… krijgen vanaf morgen, zaterdag 21 oktober, het gezelschap van voorwerpen uit gerecycleerde materialen. Het gaat voorlopig om de oude oranje valideringstoestellen omgetoverd tot sleutelkastjes, gebroken glas van wachthuisjes dat schittert als oorringen en spandoeken die gebruikt werden voor werfcommunicatie die nu hippe draagtassen zijn.

“De Brusselse vervoersmaatschappij draagt maatschappelijke verantwoordelijkheid al langer hoog in het vaandel. Dat is één van de vier ambities uit ons ondernemingsplan”, zegt Patrick Gillieaux, marketingverantwoordelijke voor stakeholders bij de MIVB. “Het selecteren van het afval op onze werkplekken is één van de talloze acties ten voordele van een duurzamer gewest. De tijd was rijp om die lijn ook door te trekken naar voorwerpen die anders op de vuilnisbelt belanden, zoals de spandoeken die we gebruiken om reizigers en omwonenden te informeren over werven. Die krijgen nu een tweede leven als hippe draagtas van de hand van Distinct Design.”

De oude valideringstoestellen, waar de MIVB in 2016 afstand van nam, werden onder handen genomen door Recy-K, een platform van Net Brussel dat verschillende spelers groepeert die actief zijn rond recycleren en sociale economie. Zij maakten er met de hulp van de mode- en designorganisatie MAD Brussels (Pierre-Emmanuel Vandeputte), een retro-designvoorwerp van. De oorringen van kapotte ruiten van wachthuisjes, kregen een nieuw leven door de creatieve handen van Oupsi.

Rondreizende stand
De MIVB verkoopt sinds een jaar hebbedingen met de opdruk van een netplan, een foto van een kunstwerk uit de metro of bijvoorbeeld het rode hart “I love Brussels”. Een aantal voorwerpen kunnen worden gepersonaliseerd.

De verkoop gebeurde tot nu steevast via de website mivbstore.brussels. De online-voorwerpen zijn vanaf morgen ook te zien in de tijdelijke MIVB-winkel in metrostation Rogier. Opgelet: het winkelpand houdt de deuren maar een week open voor liefhebbers van voorwerpen met de MIVB-huisstijl.

De pop-upstore met merchandising van de MIVB opent morgen, zaterdag 21 oktober. Een week later, op zaterdag 28 oktober, gaat de winkel opnieuw dicht. Maar het idee van tijdelijke winkel krijgt een verlengstuk met een verplaatsbare stand, die na 28 oktober verschillende metrostations aandoet. De merchandising blijft vanzelfsprekend ook online te koop via www.mivbstore.brussels.

 

Praktisch:

De pop-up store van de MIVB in (pre)metrostation Rogier is vanaf morgen, zaterdag 21 oktober tot en met zaterdag 28 oktober, elke dag open van 11.30 tot 18.30 uur.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel