MIVB organiseert fotowedstrijd rond art nouveau

Ter gelegenheid van het jaar van de art nouveau in Brussel lanceert vervoersmaatschappij MIVB een fotowedstrijd die haar link met de kunststroming in de verf zet. Het in Brussel alomtegenwoordige art nouveau is de inspiratie voor het design van de bussen, trams en metro’s van de Brusselse vervoersmaatschappij. Onlangs won ze nog twee prestigieuze Red Dot Design awards voor de gestileerde vormen van haar nieuwe metro M7 en nieuwe tram TNG.

De MIVB besteedt veel aandacht aan de estethiek van haar voertuigen. Het design van zowel de buiten- als de binnenkant zijn essentieel zodat de reizigers zich goed voelen aan boord. Heel wat van de voertuigen van het Brussels openbaar vervoer zijn geïnspireerd op art nouveau: niet alleen het nieuwste model metro M7 en de jongste tram TNG, maar ook andere trams en bussen.

Fotowedstrijd

Naar aanleiding van het jaar van de art nouveau organiseert de MIVB op haar blog (MIVBstories) een fotowedstrijd die de sterke link tussen haar voertuigen en de kunststroming in de verf zet. De deelnemers moeten een foto doorsturen die de verbinding tussen de MIVB en art nouveau illustreert. De beste foto's zullen deel uitmaken van een fototentoonstelling over art nouveau in metrostation Kruidtuin, eind september. De winnaar krijgt ook een smartphone. De andere deelnemers maken kan op één van de twintig art nouveau passen.

Oscars van design

De MIVB sleepte op 19 juni twee internationale «Red Dot Design»-awards in de wacht voor het design van de nieuwe TNG-trams en de M7-metro’s. De twee voertuigen kregen elk de prijs in de categorie "product design", voor hun op art nouveau geïnspireerde rondingen. Dit is een mooie bekroning voor de MIVB, die sinds de invoering van de tram 3000 in 2005 bijzondere aandacht besteedt aan de esthetische integratie van haar voertuigen in de Brusselse omgeving.

Het design van de TNG-tram en de M7-metro zijn van de hand van het Antwerpse designbureau Yellow Window, opgericht door Axel Enthoven. Hij was ook betrokken bij het ontwerp van de trams 3000 en 4000, de M6-metro en de nieuwste bussen. De reizigers kunnen in alle voertuigen van de MIVB genieten van dezelfde coherente “look and feel”.

Story image

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel