Skip to Content

MIVB-schoolabonnement voor 12 euro: goed nieuws voor het nieuwe schooljaar

Het nieuwe schooljaar nadert met rasse schreden. Goed nieuws: sinds 1 juli kost een MIVB- schoolabonnement 12 euro voor een jaar, in plaats van 50 euro. Dit abonnement voor studenten tussen 12 en 24 jaar verschaft een jaar lang toegang tot het hele MIVB-net.

Een voordelig abonnement

Met het schoolabonnement kunnen studenten tussen 12 en 24 jaar voortaan reizen op het MIVB-net voor 12 euro per jaar. Dat moet het gebruik van het openbaar vervoer in die doelgroep nog meer doen toenemen. Het abonnement is zelfs gratis vanaf het derde schoolabonnement binnen eenzelfde gezin tijdens hetzelfde tariefjaar (tussen 1 februari en 31 januari van het volgende jaar). Studenten tussen 18 en 24 jaar moeten een origineel schoolattest voorleggen van een school binnen de Europese Unie om van dit tarief te kunnen genieten.

Brupass-schoolabonnement

Studenten die het openbaar vervoer van andere vervoersmaatschappijen willen gebruiken in Brussel en de nabije omgeving, kunnen gebruikmaken van de “Brupass”-versie. Deze kost 52 euro voor de twee eerste abonnementen en 40 euro vanaf het derde abonnement dat wordt gekocht binnen hetzelfde gezin. Voor 40 euro extra vergeleken met het klassieke MIVB-schoolabonnement krijgen de reizigers toegang tot de netten van de NMBS, De Lijn en TEC binnen de grenzen van de Brupass.-zone.

Makkelijk en praktisch

Zoals de andere MIVB-abonnementen moet het schoolabonnement ook eenvoudigweg worden geladen op een MOBIB-kaart op naam en is deze dus beschikbaar bij alle verkooppunten van de MIVB: KIOSK, BOOTIK, maar ook onlineverkoop. Het is eveneens mogelijk de gezinssamenstelling aan te passen en een schoolattest op te sturen op school.mivb.be, wat praktisch is om een abonnement van thuis uit te herladen of van aan de dichtstbijzijnde verkoopautomaat.

Volgende stap: een lager tarief voor alle jongeren

Vanaf 1 februari 2022 kunnen alle jonge Brusselaars tussen 12 en 24 jaar genieten van een abonnement voor 12 euro per jaar, ook als ze geen student zijn. Dat levert jongeren die werken of niet meer studeren een forse besparing op omdat ze vanaf 1 februari dan maar 12 euro in plaats van 499 euro moeten betalen om zich onbeperkt met de MIVB te verplaatsen. Deze maatregelen moeten het openbaar vervoer toegankelijker maken voor jongeren en hun verplaatsingskeuze bevestigen.

Story image

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 54 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel