MIVB: situatie op het net voor de komende dagen

Sinds vanochtend zijn de 4 metrolijnen van de MIVB opnieuw in dienst. 39 van de 69 (pre)metrostations zijn toegankelijk. Bovengronds rijden de trams en de bussen normaal met uitzondering van de lijnen 12 en 22 die niet worden uitgebaat. Deze situatie blijft onveranderd tot dinsdagavond.

Een nieuwe veiligheidsraad komt samen op dinsdag 29 maart. Het MIVB-net blijft tot dan hetzelfde. Metrolijnen 1/5 en 2/6 worden uitgebaat van 7 tot 19 uur (laatste vertrek om 18.30 uur) op het hele traject maar de metro’s stoppen niet in alle stations.

De premetro wordt daarentegen uitgebaat tot het einde van de dienst. Een  beperkt aantal stations zal niet toegankelijk zijn.

De versterking van militairen en politie blijft behouden op het hele ondergrondse net. De pendelbussen tussen Schuman en Centraal Station zullen niet meer rijden vanaf morgenochtend.

Samengevat is de situatie op de (pre)metro de volgende:

Voor metrolijn 1: de metro’s stoppen in de stations Stokkel, Kraainem, Alma, Roodebeek, Tomberg, Montgomery, Merode, Schuman, Kunst-Wet, Centraal Station, De Brouckère, Graaf Van Vlaanderen, Beekkant en Weststation.

Voor metrolijn 5: de metro’s stoppen in de stations Herrmann-Debroux, Delta, Petillon, Merode, Schuman, Kunst-Wet, Centraal station, De Brouckère, Graaf Van Vlaanderen, Beekkant, Weststation, Jacques Brel, Sint-Guido, Bizet, Coovi en Erasmus.

Voor metrolijn 2: Ribaucourt, Rogier, Kruidtuin, Madou, Kunst-Wet, Troon, Louiza, Hallepoort, Zuidstation, Weststation, Beekkant, Simonis

Voor metrolijn 6: Ribaucourt, Rogier, Kruidtuin, Madou, Kunst-Wet, Troon, Louiza, Hallepoort, Zuidstation, Weststation, Beekkant, Simonis, Belgica, Bockstael, Stuyvenbergh, Koning Boudewijn.

Tramlijnen 3/4:  worden normaal uitgebaat, met uitzondering van de stations, Sint-Gillisvoorplein, Lemonnier, Anneessens en Beurs. Wel uitgebaat worden de premetrostations, Albert, Zuidstation, Hallepoort, Horta, De Brouckère, Rogier en Noordstation. 

Voor de tramlijnen 7/25: worden normaal uitgebaat, met uitzondering van de stations Boileau en Georges Henri. Premetrostations Montgomery en Diamant worden uitgebaat.

Bovengronds worden het bus- en tramnet zo goed als normaal uitgebaat. Alleen buslijn 12 naar de luchthaven rijdt niet, net als buslijn 22, waarvan het traject grotendeels door andere lijnen wordt overgenomen.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel