MIVB steunt handelaars Ukkel centrum tijdens heraanleg buurt

De MIVB, hub.brussels, de handelaarsvereniging Ukkel Centrum en de gemeente Ukkel bundelen hun krachten om de handelaars uit het centrum te ondersteunen. De handelaars zijn niet alleen getroffen door de coronacrisis, maar ondervinden ook hinder van de heraanleg van de Alsembergsesteenweg. Om klanten ondanks alles lokaal te laten winkelen komt er een zoektocht met QR-codes waarmee je aankoopbonnen kan winnen.

De handelaars in het centrum van Ukkel hebben het niet makkelijk de laatste tijd. De coronacrisis, een noodzakelijk vervanging van de tramsporen en een heraanleg van hun buurt… Daarom komt er in december een ondersteunende actie die klanten moet aanzetten om lokaal te komen winkelen. Het gaat om een gezamenlijk initiatief van de MIVB, de gemeente Ukkel, de handelaarsvereniging Ukkel Centrum en hub.brussels dat handel steunt op gewestelijk niveau.
 

QR Codes

Het doel van deze actie is de wijk tijdens het eindejaar meer te laten leven. De actie bestaat uit twee delen en loopt tussen 14 december en 16 januari.

Het eerste deel, tussen 14 en 24 december, omvat een zoektocht naar 30 QR-codes die verstopt zijn in het centrum van Ukkel (Xavier de Bue-straat, Alsembergsesteenweg, Sint-Pietersplein en omgeving). Elke dag zijn er drie winnende codes waarmee je aankoopbonnen van lokale handelaars kan winnen. Via de andere QR-codes komen bezoekers meer te weten over Ukkel, aan de hand van actuele en historische anekdotes.
 

Speciale vitrine

Het tweede deel van de actie loopt tussen 18 december en 16 januari. De spil is een speciale vitrine op huisnummer 708 van de Alsembergsesteenweg. Ze toont de papieren creaties van de Brusselse artieste Margaux Baert en producten van de lokale deelnemende handelaars. Iedereen die iets koopt bij een van de deelnemende winkels mag schatten hoeveel de vitrine waard is. Je kan zo ook een aankoopbon winnen.
 

Volledige heraanleg van de buurt

De actie kadert in de begeleiding die de MIVB steeds vaker voorziet voor handelaars die hinder ondervinden van grote werven.

De werf van de Alsembergsesteenweg, in het centrum van Ukkel tussen Globe en Vanderkindere, loopt intussen een jaar. Naast de vernieuwing van de sporen van lijn 51, met installatie van een anti-trillingstapijt, loopt er ook een volledige heraanleg. Zo worden de riolering, de voetpaden en parkeerplaatsen heraangelegd. Er wordt ook een nieuwe bekleding in natuursteen geplaatst, bomen gepland en nieuwe oversteekplaatsen voor voetgangers aangelegd. De buurt wordt toegankelijker en aangenamer voor zachte weggebruikers.

Al deze werken hebben één doelstelling: de levenskwaliteit van de bewoners verbeteren en de commerciële aantrekkingskracht van Ukkel centrum versterken, door van de tram één van de sterke troeven van de bereikbaarheid te maken.

Alle informatie over de werf, zoals alle details en de planning, is terug te vinden op de website van de MIVB www.mivb.brussels.

 

 

Bijkomende info:

De handelaarsvereniging Ukkel Centrum (U.C.U.C of Union des Commerçants d'Uccle-centre) is actief sinds 2008 en telt meer dan 100 leden uit retail, diensten en horeca, maar ook ketens. De U.C.U.C. verdedigt de belangen van de handelaars maar werkt ook aan een dynamische wijk).

Margaux Baert is een Brusselse kunstenares die al haar hele leven tekent. Ze haalde haar diploma grafische en visuele communicatie aan La Cambre en werkt als freelance artistiek directeur in de design-, mode- en evenementensector. Haar werken zijn als complexe en poëtische kant: delicaat en een geraffinneerd en minitieus werk waar heel veel tijd voor nodig is

 

 

 

Contacteer ons
Florence Ortmans persattaché, hub.brussels
Florence Ortmans persattaché, hub.brussels
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel