MIVB test 3 prototypes van hybride bussen

PERSUITNODIGING donderdag 8 juni

Drie busbouwers hebben zopas elk een prototype van een hybride bus geleverd aan de MIVB. Eén van deze drie modellen zal deel uitmaken van de 90 hybride standaardbussen die de Brusselse vervoersmaatschappij gaat bestellen.

De technische proeven die zullen bepalen welk model het wordt, beginnen deze week. Dezelfde procedure vindt de komende weken plaats voor de hybride gelede bussen, waarvan de MIVB er 145 gaat bestellen. Alles samen komen 235 standaard- en gelede bussen de busvloot van de MIVB de komende twee jaar vernieuwen en versterken.

 

De algemene directie van de MIVB nodigt u uit om de drie standaard hybride prototypes als eerste te ontdekken tijdens een persvoorstelling in aanwezigheid van minister van Mobiliteit, Pascal Smet.

 

Afspraak op donderdag 8 juni om 12.45 uur in de remise Klein Eiland, Industrielaan 14, Anderlecht. Onthaal met broodjeslunch, gevolgd door persconferentie om 13 uur.

 

Toegang met het openbaar vervoer:

Bus 78, halte “Klein Eiland”

 

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij An Van hamme, an.vanhamme@mivb.brussels of 0477-62.73.73.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel