Skip to Content

MIVB vergemakkelijkt toegang tot begraafplaatsen voor Allerheiligen

De MIVB past haar vervoersaanbod op 1 november aan om de bezoekers in staat te stellen de verschillende begraafplaatsen in het gewest en omgeving gemakkelijk te bereiken op Allerheiligen.

Om de toegang tot de verschillende kerkhoven te vergemakkelijken, worden de trajecten van de buslijnen 37, 43, 59, 63 en 75 licht gewijzigd. Deze aangepaste routes moeten het makkelijker maken de begraafplaatsen van Ukkel, Brussel en Anderlecht te bereiken. Er rijdt ook een pendeldienst 73 tussen de metrostations van Kraainem en Lange Eik, die voor een rechtstreekse verbinding zorgt met het kerkhof van Sint-Lambrechts-Woluwe. Deze aanpassingen gelden tijdens de openingsuren van de begraafplaatsen.

Bussen omgelegd naar de kerkhoven van Ukkel, Brussel en Anderlecht

De trajecten van de lijnen 37 en 43 worden tussen 9.30 en 16.30 uur omgeleid om een bediening naar de begraafplaats van Ukkel te onderhouden. De lijnen 59 en 63 worden tussen 7.00 en 16.30 uur omgeleid voor een bediening van het kerkhof van Brussel. Lijn 75 wordt verlengd tussen 8 uur en 16.30 uur voor de bediening van de begraafplaats van Anderlecht.

Een pendeldienst naar het kerkhof van Sint-Lambrechts-Woluwe

Een pendelbus 73 rijdt op Allerheiligen tussen het metrostation van Kraainem en de halte Lange Eik, om een rechtstreekse verbinding met de begraafplaats van Sint-Lambrechts-Woluwe tot stand te brengen. Deze pendeldienst rijdt om de 30 minuten, tussen 9.30 uur (eerste vertrek vanuit Kraainem) en 16.10 uur (laatste vertrek vanuit Lange Eik).

Meer informatie op www.mivb.brussels

Story image

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 54 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel