MIVB versterkt aanbod voor Nationale Feestdag

Op 21 juli vieren we de Nationale Feestdag. Om feestvierders vlot door de stad te laten reizen, versterkt de MIVB haar aanbod en verlengt ze haar dienstregeling tot het Noctis-net het overneemt.

De festiviteiten op 21 juli vallen samen met de 10de verjaardag van de kroning van koning Filip. Ter gelegenheid hiervan wordt in het Jubelpark een gratis concert gehouden met Alice on the roof, Typh Barrow, Salvatore Adamo en Henri PFR, waar ook het vuurwerk wordt afgestoken. De dag staat in het teken van het traditionele Te Deum en de militaire parade. Er zijn ook activiteiten, shows en concerten in het Warandepark. Het volledige programma is beschikbaar op https://2107.be/

Versterking MIVB-net

De Brusselse openbare vervoersmaatschappij in Brussel past op 21 juli haar dienstverlening aan en breidt ze uit om de verplaatsingen in de hoofdstad te vergemakkelijken, zodat iedereen in alle rust van de festiviteiten kan genieten.

Metro: de vier metrolijnen rijden langer:

  • Lijnen 1/5 : laatste passage in het station Merode in alle richtingen rond 1 uur ’s nachts;
  • Lijnen 2/6: laatste passage in het station Kunst-Wet in alle richtingen rond 1 uur 20.

Tram: tramlijnen 3, 4, 7, 9, 19, 25 en 81 en pendelbus 19 rijden later:

  • Lijnen 3 en 4: laatste passage langs De Brouckère in alle richtingen rond 1 uur 's nachts;
  • Lijnen 7 en 25: laatste passage langs Montgomery in alle richtingen rond 1 uur ’s nachts;
  • Lijnen 9 en 19 en pendelbus 19: laatste passage langs Simonis in alle richtingen rond ​ 1.15 uur ;
  • Lijn 81 : laatste passage langs Merode rond 1 uur 's nachts.

Buslijnen 47 en 56, die een stuk van lijn 7 vervangen door de werkzaamheden aan de Prinses Elisabethlaan, rijden ook tot 1 uur 's nachts.

Bus: omdat 21 juli op een vrijdag valt, zal het Noctis-net de terugreis na het vuurwerk garanderen.

Bovendien zullen de Noctisbussen uitzonderlijk rijden op donderdag 20 juli, om ook daar feestvierders van vervoer te voorzien.

Hinder verwacht

Er worden tijdelijke onderbrekingen en hinder verwacht op bepaalde lijnen van het MIVB-net als gevolg van de parade en de festiviteiten:

  • Tramlijnen 92 en 93 worden onderbroken tussen Louiza en Kruidtuin;
  • 26 buslijnen worden onderbroken of omgeleid, meer info daarover op www.mivb.brussels

Het station Park zal om veiligheidsredenen gesloten zijn van 9.00 tot 17.00 uur, wegens werkzaamheden. Het Warandepark blijft bereikbaar via de stations Kunst-Wet, Centraal Station en Troon. Het station Maalbeek zal gesloten zijn vanaf 22u30.

Tijdens de evenementen kunnen sluitingen van stations of toegangen tot stations en beperkingen of onderbrekingen van lijnen niet worden uitgesloten. Daarom nodigt de MIVB haar reizigers uit om haar website (www.mivb.brussels) en haar andere informatiekanalen (sociale media, de MIVB-App, displays en schermen op het net, ...) te raadplegen om in real time op de hoogte te blijven van eventuele storingen.

Contactloos betalen

Er worden veel bezoekers in Brussel verwacht om de festiviteiten op 21 juli en de 10de verjaardag van de kroning van onze koning bij te wonen. Wie geen MOBIB-kaart heeft, kan makkelijk betalen en zijn of haar reis valideren door een contactloze bankkaart (krediet en/of debet), gsm of smartwatch voor de grijze validatietoestellen op trams, bussen en aan metropoortjes te houden. Zo vermijd je wachtrijen aan ticketautomaten. Voor 1 rit betaal je €2,10. Dit is dus goedkoper dan een papieren ticket.

Valideer door je kaart, smartphone of smartwatch voor het toestel te houden ter hoogte van het symbool voor contactloos betalen. Bij elke overstap valideer je opnieuw met dezelfde kaart of smart device. Elke overstap binnen de 60 minuten na je eerste validering is gratis en per dag betaal je maximum €7,50. Vanaf je vierde rit op dezelfde dag bereik je dus de daglimiet en is elke bijkomende rit gratis. Deze praktische en veilige betalingsmogelijkheid maakt deel uit van het streven van de MIVB om haar diensten voor iedereen gemakkelijk toegankelijk te maken.

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel