MIVB versterkt lijnen voor finale Beker van België

De MIVB versterkt metrolijn 6 op donderdag 9 mei voor de finale van de Beker van België in het Koning Boudewijnstadion. Dat moet het de supporters van Union saint-gilloise en Antwerp makkelijker maken om in alle rust naar het stadion te gaan en terug te keren na de wedstrijd.

Om toeschouwers die naar het Koning Boudewijnstadion reizen voldoende plaats te bieden, rijden er deze donderdag tussen 10 en 20 uur extra metrostellen op metrolijn 6. Op deze manier wil de MIVB een efficiënte reisoplossing bieden en zachte mobiliteit aanmoedigen tijdens grote evenementen in de hoofdstad.

Naar de wedstrijd met bus, tram of metro

Toeschouwers kunnen gemakkelijk aan het Koning Boudewijnstadion geraken met metrolijn 6 tot aan Houba-Brugmann voor tribunes 1 en 2 en tot aan Heizel voor tribunes 3 en 4. Sommige ingangen worden op vraag van de politie afgesloten om de veiligheid van de reizigers te garanderen. Alle stations blijven open, met uitzondering van het station Koning Boudewijn, dat tussen 16.45 en 19 uur gesloten zal zijn.

Met de tram kunnen fans lijn 7 naar de Heizel nemen en lijnen 51 en 93 naar Stadion. Trams 3 en 9 worden momenteel vervangen door pendelbussen door wegwerkzaamheden. Reizigers kunnen deze pendelbussen gebruiken om naar het stadion te gaan (haltes Palfijn of Esplanade).

Met de bus kunnen reizigers lijn 83 nemen en afstappen aan de halte Panorama van De Lijn.

Buslijn 83 omgelegd

Buslijn 83 wordt omgelegd om de organisatie van de wedstrijd mogelijk te maken van 12 tot 20 uur tussen de haltes Tircher en Esplanade via de Romeinsesteenweg en bedient de haltes tussen De Heyn en Paleis 12 niet.

Voor meer informatie of om een reisweg te plannen: www.mivb.brussels

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel