Skip to Content

MIVB-voertuigen morgen minuut stil voor dag van nationale rouw

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB houdt morgen, dinsdag 20 juli, een minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van de watersnood van afgelopen week in België. De bussen, trams en metro’s rijden naar de eerstvolgende halte en blijven daar een minuut staan.

De watersnood die ons land zwaar heeft getroffen, laat ook de Brusselse vervoersmaatschappij niet koud. De MIVB neemt daarom morgen, dinsdag 20 juli, deel aan de dag van nationale rouw. Om 12 uur stipt zullen de interventievoertuigen van de veiligheidsdienst een minuut lang de sirenes laten loeien.

Om 12.01 uur volgt de officiële minuut stilte. Concreet zullen de bussen, trams en metro’s naar de eerstvolgende halte rijden en daar een minuut stilstaan om bestuurders en reizigers in alle sereniteit de kans te geven deel te nemen aan de officiële minuut stilte die in het hele land wordt gehouden. Het voltallige MIVB-personeel wordt opgeroepen deel te nemen om een minuut stil te staan bij het leed, waar ook een deel van het eigen personeel in hun woonplaats mee te kampen heeft.

Materieel ter beschikking

De MIVB laat het daar niet bij. Ze biedt ook aan zwaar materieel ter beschikking te stellen om hulp te bieden aan de getroffen gebieden en de slachtoffers: een zware mobiele kraan, vrachtwagens met een hijskraan en een aanhangwagen. Indien nodig kunnen ook enkele bussen worden ingezet om mensen ter plaatse te vervoeren.

Story image

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 53 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2020 244,2 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel