Skip to Content

MIVB vraagt mening aan reizigers in tevredenheidsbarometer

Frequenties, stiptheid, vervoerbewijzen, contact met het personeel, algemene tevredenheid,… De MIVB vraagt haar reizigers hun stem te laten horen door deel te nemen aan de jaarlijkse tevredenheidsbarometer. Dat is een essentiële informatiebron voor de openbaarvervoersmaatschappij, die zo de gevolgen van verbeteringen kan inschatten en de verbeteringspuntjes kan blootleggen.

Wat denken de reizigers van de dienstverlening van de MIVB? Vinden ze de voertuigen comfortabel? Zijn ze tevreden over de frequenties? Ieder jaar geeft de tevredenheidsbarometer het woord aan de MIVB-gebruikers. Dat gebeurt door een onafhankelijk onderzoeksbureau op vraag van het Brusselse Gewest.

Een score van 7,3/10 voor de MIVB in 2021

Afgelopen jaar gaven 8.321 personen hun mening over de diensten en het aanbod van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij tijdens de tevredenheidsbarometer. De klanten waren nog altijd zeer tevreden over de aangeboden diensten en gaven de MIVB een algemene score van 7,3/10.

De belangrijkste punten die de reizigers op prijs stelden, waren de mogelijkheid om tickets contactloos te kopen met een bankkaart of smartphone , de tarieven en de stiptheid.

De barometer legde eveneens bloot dat de nieuwe klanten, die voordien het meest kritisch waren over de diensten van de MIVB, positief verrast waren door de kwaliteit van de geboden diensten. Zij gaven bijzonder hoge scores.

De MIVB in 2022

De tevredenheidsbarometer 2022 is tot midden december beschikbaar op de website van de MIVB. De reizigers kunnen hun mening geven over verschillende aspecten van de dienstverlening van de MIVB: stiptheid, contact met het personeel, betalingswijze, enz.

Prioriteiten, sterke punten, zwakke punten

De barometer 2022 wordt de gelegenheid voor de MIVB om de evolutie van de kwaliteit van de dienstverlening te beoordelen via de ervaring van de reizigers. Het gaat om feedback van de reizigers over de sterke punten van haar aanbod, de verbeteringen en nieuwe diensten, maar eveneens de punten die ze willen aangepast zien. De barometer vormt een essentiële informatiebron voor de werking van de MIVB vandaag en voor de talrijke lopende en komende projecten.

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 55 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel