MIVB-website onthult nieuwe look

Een nieuwe look, informatie die makkelijker terug te vinden is, een website die volledig is aangepast aan verschillende toestellen,… De website van de MIVB onderging een facelift om nog meer aan de noden van reizigers te beantwoorden.

De MIVB-website behoort tot één van de meest bezochte websites in België. Iedere maand raadplegen gemiddeld ruim 1,6 miljoen personen de MIVB-website.

De website werd opgesmukt om nog meer te beantwoorden aan de noden en vragen van de gebruikers. Behalve een nieuwe, aangenamere en modernere “look and feel”, biedt de website zijn gebruikers eveneens verschillende nieuwigheden om hun zoekopdracht te vergemakkelijken:

  • de vaak geconsulteerde zoekmotor voor reiswegen is duidelijker zichtbaar op de homepage
  • de website biedt meer gedetailleerde informatie over eventuele hinder op het net
  • de informatie op de website is toegankelijker en makkelijker te vinden dankzij de zoekmotor en de vereenvoudigde structuur
  • de website is volledig responsive en dus aangepast aan het formaat van verschillende dragers (pc, mobiele telefoon, tablet)
  • makkelijke toegang voor bestellingen en vernieuwingen van vervoersbewijzen
  • de website is voortaan ook volledig drietalig (Nederlands, Frans en Engels)

Met deze vernieuwde website zet de MIVB de volgende stap in haar digitale evolutie, na de lancering van de portaalsite voor Open Data, het wifi-aanbod in de stations en Go Easy, het programma om vervoerbewijzen online op te laden.

Een website die meegaat met zijn tijd

In 1999 plaatste de Brusselse vervoermaatschappij MIVB haar eerste website online met algemene informatie over de onderneming en het vervoer, de lijnen, dienstregelingen, contacten,.. De website evolueerde  door de jaren heen zowel op het vlak van de look als van de informatie en de aangeboden diensten: reiswegen opzoeken, online aankoop, informatie over werken die een gevolg hebben voor het net, enz.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel