MIVB: werkhervatting morgen, dinsdag

De directie en de vakbonden van de MIVB zijn het maandag eens geraakt over een akkoord. De bussen, trams en metro’s zullen dus morgen, dinsdag opnieuw normaal rijden.

De directie en de vakbonden van de MIVB kwamen vandaag, maandag, samen voor een verzoeningsvergadering bij de FOD Werkgelegenheid en Arbeid. Na dit constructief overleg raakten de verschillende partijen het eens over de werkorganisatie en toekomstig overleg binnen Field Support, het departement dat bij de MIVB onder andere instaat voor de veiligheid van het openbaarvervoersnet in Brussel.

De partners zijn het ook eens geraakt over een onderhandelingskalender over de andere punten waarover overlegd wordt binnen de onderneming.

Het bus-, tram- en metroverkeer, dat vandaag maandag nog verstoord was door een stakingsactie, zal vanaf dinsdag 20 februari, dus normaal kunnen hervatten.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 52 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2020 244,2 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel