MIVB zet pendelbussen in om te luisteren naar het Listen Festival

Eind maart strijkt het Listen Festival neer in de hoofdstad, met meer dan honderd artiesten die zes dagen lang optreden op verschillende plaatsen in Brussel. Ter gelegenheid hiervan laat de MIVB van vrijdag 29 tot zondag 31 maart 's avonds pendelbussen rijden om het voor festivalgangers gemakkelijker te maken om van het Centraal Station naar Buda BXL te gaan.

Tijdens het Listen festival overspoelen 170 Belgische en internationale artiesten en 24 evenementen Brussel gedurende zes dagen, van dinsdag 26 tot zondag 31 maart. De lokale alternatieve muziekscène, gaande van electro tot hiphop tot drum'n'bass, zal 17 van de meest bijzondere locaties van de hoofdstad inpalmen: C12 (in de Hortagalerij), Congres, de Fuse, de Botanique, het Centraal Station, Buda BXL (vlakbij het kanaal)...

Pendeldiensten tussen het centrum en Buda

Festivalgangers kunnen gebruikmaken van de pendeldiensten van de MIVB om deel te nemen aan het evenement. Deze bussen rijden tussen Buda en het Centraal Station, met tussenstops aan het Brusselse Congresstation en het WTC. De pendelbussen rijden in de nacht van 29 en 30 maart tussen 22.30 en 7.30 uur, en in de nacht van 31 maart op 1 april van 18 tot 6.45 uur, met een vertrek om de 45 minuten.

Het MIVB-netwerk en Noctis

Naast de pendelbussen die inbegrepen zijn in het festivalticket, zorgt het reguliere MIVB-netwerk voor een vlotte bereikbaarheid van de verschillende festivallocaties: MIVB-bussen, trams en metro's overdag en 's avonds, en niet te vergeten het Noctis-netwerk van nachtbussen op vrijdag- en zaterdagavond. Voor festivalgangers die geen MOBIB-kaart hebben, is het gemakkelijk: valideer gewoon met je bankkaart. En voor wie verschillende vervoersmiddelen wil combineren op concertavonden kan gebruikmaken de Floya-app.

schema pendelbussen.pdf 463 KB

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel