MIVB zet pendelbussen in voor Couleur Café

Het Ossegempark, aan de voet van het Atomium, zal opnieuw bruisen op het ritme van het beroemdste festival voor wereldmuziek. Van vrijdag 23 tot zondag 25 juni stelt de MIVB pendelbussen ter beschikking om de verplaatsingen van de festivalgangers van Couleur Café te vergemakkelijken.

Niveau 4, Naza, Tayc, Thundercat,… Meer dan 60 artiesten in de meest uiteenlopende stijlen brengen de festivalgangers in vervoering tijdens de 32ste editie van Couleur Café, dat plaatsvindt van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni. ​ Er worden meer dan 60.000 mensen verwacht op de Heizelvlakte en dit gedurende de 3 dagen.

EventPass vergemakkelijkt verplaatsingen

Met de EventPass-code op hun toegangsticket kunnen festivalgangers een gratis heen-en-terugticket krijgen dat geldig is op het hele MIVB-netwerk. Dit vervoerbewijs kan worden verkregen met ​ het toegangsticket aan een GO-automaat.

Makkelijke toegang met openbaar vervoer

De festivalsite van Couleur Café is heel makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer met deze lijnen:

  • Metro 6, station Heizel,
  • Tram 7, halte Heizel,
  • Tram 3, halte Esplanade (enkele minuten te voet),
  • Tram 9, halte Koning Boudewijn (enkele minuten te voet),
  • Bus 83, halte Heizel (N18 op vrijdag en zaterdag),
  • Tram 19, 51, 93 halte Stadion ​ (enkele minuten te voet).

De haltes Heizel, Koning Boudewijn, Esplanade en Stadion zijn vlakbij.

Pendelbussen beschikbaar vanaf het Atomium

Naast de reguliere buslijnen zet de MIVB zes pendelbusdiensten in die om het kwartier vertrekken vanaf het Atomium en het hele Brussels Hoofdstedelijk Gewest bedienen. Ze zijn toegankelijk voor festivalgangers op vertoon van het Couleur Café-armbandje. De nachtbussen rijden tussen middernacht en 3 uur 's ochtends, van vrijdag tot en met zondag.

Zonder Noctis te vergeten

Vanaf de halte Centraal Station zijn de 11 Noctis-buslijnen toegankelijk met de Event Pass. Ze sluiten aan op pendelbussen E en F in het centrum van Brussel. Het Noctis-netwerk rijdt op vrijdag- en zaterdagnacht, met een bus om de 30 minuten.

Alle informatie over het openbaar vervoer van en naar het festival vind je in de rubriek "praktisch" op de festivalwebsite, https://www.couleurcafe.be/nl/praktisch/mobiliteit en op de website van de MIVB: www.mivb.brussels

 

 

 

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel