Skip to Content

MIVB zet pendelbussen in voor het festival Brussel Brost

Studentenfestival Brussel Brost viert op 28 september het begin van het nieuwe academiejaar in Paleis 12. De MIVB zet daarvoor twee pendelbussen in van het evenement naar De Brouckère en Montgomery. De bussen rijden tot 3.30 uur ’s morgens zodat festivalgangers veilig naar huis kunnen.

Voor deze 13de editie bundelt Brussel Brost haar krachten met de MIVB om de deelnemers veilig thuis te brengen. Er zijn twee pendelbussen: Shuttle A rijdt om de 10 minuten naar De Brouckère en shuttle B om de 12 minuten naar Montgomery.

Naar Brussel Brost met de metro, tram en bus

Het festival Brussel Brost vindt plaats in Paleis 12, dat gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer. Festivalgangers kunnen metrolijn 6 of buslijn 83 naar de Heizel nemen, tramlijnen 3 en 7 naar Esplanade of tramlijn 9 naar Koning Boudewijn. Dé manier dus om zich niet alleen milieuvriendelijk maar ook voordelig te verplaatsen, want studenten en jongeren van Brussel tot 24 jaar kunnen profiteren van een jaarabonnement op het MIVB-net voor maar 12 euro per jaar, wat neerkomt op 1 euro per maand.

Pendelbussen om veilig naar huis te gaan

Om de deelnemers tot in de vroege uurtjes te laten feesten en om ze ook veilig thuis te brengen, zet de MIVB twee pendelbussen in. Ze rijden vanaf 00.30 uur en de laatste vertrekken zijn gepland om 3.30 uur aan Paleis 12. De pendelbussen zullen twee verschillende trajecten naar de studentenwijken afleggen, één naar Montgomery via Jette, de kleine ring en Elsene, en één naar De Brouckère via de Noordwijk.

De MIVB is mobiliteitspartner van de jongeren

Het openbaar vervoer is vooral populair bij jongeren. Zij maken er dan ook gretig gebruik van, zowel om naar de school of universiteit te gaan als in de vrije tijd. De MIVB wil hen een dienst aanbieden die aan hun behoeften is aangepast. Een hogere frequentie wanneer de scholen uit zijn, abonnementen tegen verlaagde prijs, maar ook een nachtdienst met bus 71 op donderdagavond: de MIVB wil de mobiliteitspartner van de jongeren zijn, om goede reisgewoonten van jongs af aan te moedigen.Alle informatie over het evenement en de volledige reiswegen van de pendelbussen zijn terug te vinden op www.mivb.be en www.brik.be/brussel-brost

Story image

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 55 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel