MIVB zet pendelbussen in voor studentenfestival Brussel Brost

Studenten in Brussel vieren naar goede gewoonte de start van het academiejaar op het studentenfestival Brussel Brost. Dit jaar vindt het evenement plaats in de nacht van 28 op 29 september in Paleis 12. Om de studenten veilig naar huis te brengen laat de MIVB twee pendelbussen rijden van 0.30 tot 3.45 uur, van Paleis 12 tot De Brouckère en Montgomery.

Het festival Brussel Brost is elk jaar de perfecte gelegenheid voor studenten om samen te komen, elkaar te leren kennen en het studentenleven in Brussel te vieren. Voor de 14de editie werkt Brussel Brost samen met de MIVB om ervoor te zorgen dat de festivalgangers veilig thuiskomen, dankzij twee pendelbussen.

Makkelijk naar Brussel Brost met de MIVB

Het festival vindt plaats in Paleis 12, dat makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer. Om naar Brussel Brost te gaan, kunnen de studenten metrolijn 6, buslijn 83 of tramlijn 7 naar Heizel, tramlijn 3 naar Esplanade, tramlijn 9 naar Koning Boudewijn of tramlijn 51-93 naar Stadion nemen.

Pendelbussen voor een veilige terugrit

De MIVB organiseert twee speciale pendeldiensten die rijden van 0u30 tot 3u45 om de studenten veilig thuis of naar hun kot te brengen. Deze pendeldiensten brengen festivalgangers van Paleis 12 naar De Brouckère (om de 10 minuten), via de Noordwijk, en naar Montgomery (om de 12 minuten) via Jette en Elsene. De belangrijkste campussen worden onderweg bediend.

MIVB mobiliseert jongeren in Brussel

Jongeren maken dagelijks gebruik van het openbaar vervoer om zich in Brussel te verplaatsen, naar school of universiteit te gaan of voor vrijetijdsactiviteiten. Over het algemeen zijn ze ook het meest positief over de MIVB in tevredenheidsenquêtes.

Om nog beter aan hun behoeften tegemoet te komen en hen te helpen de juiste keuzes te maken, verhoogt de MIVB haar frequentie op het einde van de schooldag en verlengt ze buslijn 71 op donderdagavond tot 2.30 uur (Delta naar De Brouckère) en tot 3 uur (De Brouckère naar Delta). Bovendien kunnen studenten en Brusselse jongeren onder de 24 jaar profiteren van een jaarabonnement dat een jaar lang onbeperkt toegang geeft tot het MIVB-net voor de prijs van 12 euro (of 1 euro per maand).

Meer informatie over Brussel Brost en de uurroosters van de pendelbussen vind je op www.mivb.be en www.brik.be/brussel-brost.

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel