MIVB zwaait deuren open voor Open Bedrijvendag

De bussen, trams en metro’s van de MIVB kent iedereen. Maar de MIVB is meer dan dat: ruim 7.800 personen zetten zich elke dag in voor de mobiliteit in Brussel. De MIVB is de grootste werkgever van het Brusselse gewest en is voortdurend op zoek naar personeel, op verschillende niveaus. Daarom opent de Brusselse vervoersmaatschappij zondag de deuren van één van haar werkplaatsen tijdens de Open Bedrijvendag, in samenwerking met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Zondag 4 oktober gunnen meer dan 350 ondernemingen op Open Bedrijvendag een blik achter de schermen. In het kader van de strategie 2025 van het Brussels Gewest om Brusselaars warm te maken voor een openbare functie, nemen naast de MIVB nog vier andere gewestelijke openbare diensten deel aan de Open Bedrijvendag.

De MIVB telt 7.800 personen, onder wie heel wat Brusselaars, die via 300 verschillende beroepen ten dienste staan van de mobiliteit. Met haar deelname aan de Open Bedrijvendag wil de MIVB het publiek de waaier aan beroepen tonen die ze telt. Elk jaar moet de MIVB honderden vacatures invullen: elektriciens, schrijnwerkers, koetswerkers, dossierbeheerders, ingenieurs, layouters, juristen,…

Ontdek de beroepen van de tram…

Zondag 4 oktober zwaait de MIVB de deuren van haar werkplaats “Belgrado” in Sint-Gillis open van 10 tot 17 uur. Langs een geleid parcours, met demonstraties en video’s kan het publiek de talloze beroepen ontdekken die verband houden met het rollend materieel en in het bijzonder met de tram: herstelling van draaistellen, het onderhoud van de voertuigen, een  ontmoeting met het personeel,… Er is ook animatie met een fotohoek waar bezoekers kunnen poseren met werkmateriaal (helm, fluovestje,…) en een quiz over de werking van de MIVB, en dit zowel voor kinderen als volwassenen.

…en de MIVB!

De opendeur in de werkplaats is ook de ideale gelegenheid om meer te weten te komen over de onderneming en de carrièremogelijkheden. In de Belgrado-werkplaats werken 116 mensen, onder wie lassers, onderhoudsmedewerkers, elektromecaniciens, mecaniciens, lassers,… allemaal mensen waar de MIVB momenteel naar op zoek is.

Behalve het personeel van de werkplaats, dat kan spreken over de dagelijkse werkervaring, zullen ook leden van de dienst human resources aanwezig zijn. Zij staan klaar om vragen te beantwoorden over de MIVB en mensen te motiveren te solliciteren.

Praktisch

Wanneer? zondag 4 oktober van 10 tot 17 uur

Adres: werkplaats Belgrado, Belgradostraat 114-116, 1060 Brussel.

Bereikbaar met het openbaar vervoer: halte Koningslaan van tramlijnen 81 en 82, buslijnen 49 en 50; halte Drukkerij van tramlijnen 82 en buslijnen 49 en 50; of Zuidstation: metrolijnen 2-6, tramlijnen 3, 4, 51, 81 en 82, bus 27, 49, 50 en 78.

Info over het programma van de Open Bedrijvendag op de website van de MIVB: www.mivb.be en op de website van Open Bedrijvendag www.openbedrijvendag.be

 

 

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel