MOBIB thuis herladen met Go Easy

Reizigers met een MOBIB-kaart kunnen vanaf nu hun vervoerbewijzen en abonnementen onmiddellijk online op hun kaart laden van bij hen thuis. Ze hebben daarvoor enkel een kaartlezer en de toepassing Go Easy nodig. Het gaat om een Belgische primeur voor het openbaar vervoer. Via de website kunnen reizigers hun MOBIB-kaart zo snel en makkelijk herladen en ze meteen gebruiken op het hele MIVB-net.

Reizigers konden al sinds 2011 vervoerbewijzen op hun MOBIB-kaart laden via de website van de MIVB. De online gekochte tickets en abonnementen werden toen echter pas na 24 uur op de MOBIB-kaart geladen wanneer de reiziger deze voor een valideringstoestel in een station of aan een GO-automaat hield en pas na maximum 4 dagen voor valideringstoestellen in de voertuigen.

Een GO-automaat thuis

Reizigers die onmiddellijk een vervoerbewijs nodig hebben genieten vanaf nu van een makkelijke en snelle service. Met een kaartlezer (eID-lezer) en de toepassing op de Go Easy-website van de MIVB (goeasy.mivb.brussels) kunnen ze hun vervoerbewijzen online aankopen en meteen op hun MOBIB-kaart laden. Dat kan bijvoorbeeld van thuis, maar ook vanop elke andere plaats waar je op de website kan. Het vervoerbewijs is meteen gebruiksklaar. Er moet dus niet meer 24 uur of langer worden gewacht. Het gaat niet alleen om een primeur voor het Belgisch openbaar vervoer maar vooral om een nieuwe, eenvoudige en snelle dienstverlening voor de reizigers.

Het saldo van een MOBIB-kaart nagaan

Met een kaartlezer en de Go Easy-toepassing kan de reiziger vandaag ook zien hoeveel ritten er nog op zijn of haar MOBIB-kaart staan en de einddatum van zijn abonnement nagaan. Hij kan automatisch worden gewaarschuwd van zodra zijn abonnement bijna verstrijkt. De reiziger die de bus, tram of metro wil nemen van de MIVB kan zo online controleren, voor hij vertrekt, of er nog ritten op zijn kaart staan of zijn abonnement nog geldig is en dit opladen indien nodig.

De gebruiker laadt zijn abonnement op in functie van zijn profiel, eventueel genieten van het voorkeurtarief (studententarief, RVV, enz) waar hij recht op heeft en de startdatum kiezen van zijn abonnement.

Kaart opladen: eenvoudig en snel

Vervoerbewijzen kopen gaat nu makkelijk en snel. De reiziger gaat naar de website goeasy.mivb.brussels en kiest optie 1 “Laad uw vervoerbewijs onmiddellijk op uw MOBIB-kaart met een kaartlezer”. Hij sluit zijn kaartlezer aan (of gebruikt de kaartlezer in zijn pc), stopt zijn MOBIB-kaart erin (Basic of op naam, met uitzondering van MOBIB-Basic-kaarten afgeleverd door TEC die nooit eerder gevalideerd werden op het MIVB-net) en moet vervolgens de toepassing downloaden. Het volstaat daarna het ticket of abonnement te kiezen, deze online te betalen en de tickets/abonnementen worden direct op de MOBIB-kaart geladen. Deze vervoerbewijzen zijn dan ook meteen gebruiksklaar.

KIOSK, BOOTIK, GO-automaten

Reizigers die niet beschikken over een kaartlezer kunnen vanzelfsprekend nog altijd tickets en abonnementen kopen via de website en deze vervolgens op hun kaart laden als ze deze voor een valideringstoestel of een GO-automaat houden. Ook de andere verkoopkanalen, de BOOTIK, KIOSK, SHOP MIVB en GO-automaten, blijven een mogelijkheid.

Een grootschalige campagne om reizigers te informeren

De MIVB lanceert op 24 januari een grootscheepse informatiecampagne (website, affiches, spots, acties in stations,…) om zijn nieuwe service bij de reizigers bekend te maken. Er worden “cosy corners” geïnstalleerd vlakbij de GO-automaten in verschillende stations die de reizigers de gelegenheid geven het systeem te testen.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel