Morgen baat de MIVB opnieuw 4 metrolijnen uit

De MIVB zal morgen, vrijdag 25 maart, opnieuw de vier metrolijnen uitbaten. Nog niet alle stations openen: 38 van de 69 stations zullen toegankelijk zijn. Trams en bussen rijden net als vandaag normaal, met uitzondering van buslijnen 12 en 22.

De MIVB kreeg de toelating van de autoriteiten om de vier metrolijnen terug te openen, mits een beperking van het aantal stations dat open is. De 38 stations werden gekozen op basis van bedienings- en overstapmogelijkheden voor de reizigers met andere netten en met tram en bus.

De ordediensten zorgen voor de beveiliging van het ondergrondse net. De metrostations zullen open zijn van 7 uur tot 19 uur. De premetrostations (ondergrondse tram) zijn open van het begin tot het einde van de dienst.

De stations die worden uitgebaat op vrijdag 25 maart zijn de volgende:

Voor metrolijn 1: de metro’s stoppen in de stations Stokkel, Kraainem, Alma, Roodebeek, Tomberg, Montgomery, Merode  en Schuman aan de ene kant en de stations Centraal Station, De Brouckère, Graaf Van Vlaanderen, Beekkant en Weststation aan de andere kant.

Pendelbussen rijden tussen Schuman en Centraal Station.

Voor metrolijn 5: de metro’s stoppen in de stations Herrmann-Debroux, Delta, Petillon, Merode en Schuman aan de ene kant en de stations Centraal station, De Brouckère, Graaf Van Vlaanderen, Beekkant, Weststation, Jacques Brel, Sint-Guido, Bizet, Coovi en Erasmus aan de andere kant.

Pendelbussen rijden tussen Schuman en Centraal Station.

 

Voor metrolijn 2: Ribaucourt, Rogier, Kruidtuin, Madou, Troon, Louiza, Hallepoort, Zuidstation, Weststation, Beekkant, Simonis

Voor metrolijn 6: Ribaucourt, Rogier, Kruidtuin, Madou, Troon, Louiza, Hallepoort, Zuidstation, Weststation, Beekkant, Simonis, Belgica, Bockstael, Stuyvenbergh, Koning Boudewijn.

 

Tramlijnen 3/4:  worden normaal uitgebaat, met uitzondering van de stations, Sint-Gillisvoorplein, Lemonnier, Anneessens en Beurs. Wel uitgebaat worden de premetrostations, Albert, Zuidstation, Hallepoort, Horta, De Brouckère, Rogier en Noordstation. 

Voor de tramlijnen 7/25: worden normaal uitgebaat, met uitzondering van de stations Boileau en Georges Henri. Premetrostations Montgomery en Diamant worden uitgebaat.

Bovengronds worden het bus- en tramnet normaal uitgebaat. Alleen buslijn 12 naar de luchthaven rijdt niet, net als buslijn 22, waarvan het traject grotendeels door andere lijnen wordt overgenomen.

 

Wij informeren onze reizigers in reële tijd over de situatie via de verschillende informatiekanalen (website, Facebook, Twitter).

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel