Museum Night Fever: deelnemers kunnen gratis pendel- en Noctisbussen MIVB nemen

Deelnemers aan Museum Night Fever (MNF) kunnen zich op zaterdag 14 maart zonder zorgen verplaatsen tussen de verschillende trekpleisters. De MNF-pass geeft hen gratis toegang tot de pendelbussen van de MIVB, tot het hele Noctisnet en tot de vijf afterparties die die avond worden georganiseerd.

De 13de editie van Museum Night Fever (MNF) vindt in de hoofdstad plaats op zaterdag 14 maart van 19 tot 1 uur. Dit jaar nemen 27 musea deel aan het evenement, zoals Autoworld, Botanique, Choco-Story Brussels, Cinematek, Sint-Gorikshallen, MIMA, stripverhalenmuseum, riolenmuseum, … Tijdens MNF laten jonge talenten uit de meest uiteenlopende disciplines zich inspireren door de collecties en tentoonstellingen van de musea, die ze zo omtoveren tot hun speeltuin. Op het programma onder meer concerten, kunstinstallaties, film, zwarte magie, sprekende kunstwerken, enz. Voor elk wat wils dus. Vijf afterparties sluiten de nacht af.

De MIVB werkt mee aan het evenement door pendelbussen te laten rijden die de verschillende musea met elkaar verbinden. De deelnemers kunnen er gratis gebruik van maken, net als van de Noctisbussen.

Pendelbussen en Noctis gratis

De MNF-pass (armband) verschaft gratis toegang tussen 19 uur ‘s avonds en 1 uur ‘s ochtends tot de vier pendelbuslijnen van de MIVB die de verschillende deelnemende musea met elkaar verbinden van aan het Koningsplein. Een van de vier pendelbussen wordt uitgebaat met historische bussen van het Trammuseum, die de bezoekers onder meer naar Train World brengen.

De pendeltrajecten zijn de volgende:

  • Rode pendel (om de 10 minuten): Koningsplein > Centraal Station > Museum van de Nationale Bank > CENTRALE > Sint-Gorikshallen > MoMuse + MIMA > Riolenmuseum > Manneken-Pis > Grote Markt> Joods Museum > Koningsplein 
  • Groene pendel (om de 8 minuten): Koningsplein > Autoworld + Legermuseum > CINEMATEK > Koningsplein 
  • Blauwe pendel (om de 10 minuten): Koningsplein  > CIVA > Boghossian Stichting > Fantastische Kunst > WIELS > Art et marges > Joods Museum > Koningsplein 
  • Oranje pendel (om de 20 minuten, historische bus): Koningsplein  > Botanique > Train World > Botanique > CINEMATEK > Koningsplein 

De oranje pendelbus wordt uitgebaat met historische bussen die niet toegankelijk zijn voor personen met beperkte mobiliteit (PBM). PBM en hun begeleiders kunnen tijdens het evenement gratis tramlijn 92 nemen tussen de haltes Koning en Schaarbeek Station.

De MNF-pass biedt eveneens gratis toegang tot de 11 Noctisbuslijnen, die van middernacht tot 3 uur ‘s morgens rijden tijdens de nacht van 14 op 15 maart, van aan het Centraal Station, en geeft ook gratis toegang tot de afterparties in het kader van Museum Night Fever.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel