Muziek Johnny Hallyday in de metro tijdens expo

Op de openingsdag van de tentoonstelling over zanger Johnny Hallyday, morgen 20 december, speelt de MIVB zijn muziek in haar (pre)metrostations. Er is ook een wedstrijd aan verbonden, waarbij deelnemers tickets kunnen winnen voor het evenement in Brussels Expo.

Van 20 december 2022 tot 15 juni 2023 vindt in Brussels Expo (Paleis 2) een tentoonstelling plaats die het leven en de loopbaan van Johnny Hallyday overloopt. Op de openingsdag van de expo laat de MIVB in de (pre)metrostations een playlist horen die voor deze gelegenheid werd samengesteld door Laetitia Hallyday, echtgenote van de muzieklegende van het Franse chanson.

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij organiseert ook een wedstrijd op haar Facebook-pagina. Deelnemers kunnen er tickets winnen voor de tentoonstelling.

Makkelijk toegankelijk met het openbaar vervoer

De bezoekers van de tentoonstelling kunnen er makkelijk met het openbaar vervoer geraken en zo verkeersproblemen vermijden. Brussels Expo wordt bediend door verschillende metro-, tram- en buslijnen. Vanaf het station Brussel-Zuid brengt metrolijn 6 richting Koning Boudewijn de bezoekers naar metrostation Heizel. Wie met de tram komt, neemt lijn 3 naar Esplanade, lijn 7 naar Heizel of lijn 9 naar Koning Boudewijn, en buslijn 83 naar Heizel.

MIVB is culturele en muzikale partner

David Bowie, France Gall, Ozark Henry, Zwangere Guy, Kings of Leon, Lady Gaga, Eurovision, Julien Doré, Maurane, Indochine, Belgische Muziekweek, Internationale Jazzdag, Klarafestival... Het is niet de eerste keer dat de MIVB een thematische playlist laat horen in haar stations. Dat doet zo ofwel voor evenementen, als eerbetoon aan overleden artiesten of bij releases van een nieuw album. Als belangrijke speler in het Brusselse leven wil de MIVB een culturele en muzikale partner zijn en besteedt ze bijzondere aandacht aan de verschillende aspecten van de reiservaring, waarvan muziek integraal deel uitmaakt.

Afspraak op www.mivb.brussels om je reisweg te plannen en op www.mivb.vibes.be om de playlists van de MIVB-metrostations te (her)beluisteren.

Story image
Story image

 

 

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 55 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel