Nationale betoging op 16 december: hinder op MIVB-net

Een nationale betoging voor meer koopkracht vindt plaats op 16 december in de hoofdstad. Deze actie zal gevolgen hebben voor het MIVB-net, dat die dag verstoord zal zijn. De MIVB vraagt haar reizigers in alternatieven te voorzien voor hun verplaatsingen en geeft informatie over de situatie in real-time.

Op vrijdag 16 december vindt in Brussel een nieuwe nationale betoging voor de koopkracht plaats, op initiatief van de verschillende vakbondsorganisaties van het land. Deze nationale actie zal het MIVB-netwerk ernstig verstoren.

Hinder op bus, tram en metro

Deze nationale actie zal gevolgen hebben voor het bus-, tram- en metroverkeer van de MIVB, omdat sommige personeelsleden van de MIVB aan deze manifestatie deelnemen. De betoging vindt plaats in het centrum van Brussel en zal ook omleidingen en onderbrekingen van de lijnen tot gevolg hebben.

Alternatieven voorzien

De MIVB verwacht die dag forse hinder en roept daarom haar reizigers op om in de mate van het mogelijke in alternatieven voor het openbaar vervoer te voorzien voor hun verplaatsingen op 16 december.

De MIVB verontschuldigt zich voor het ongemak en zal alles in het werk stellen om haar reizigers de hele dag door op de hoogte te houden van de evolutie van de situatie op haar net. Gedetailleerde informatie zal beschikbaar zijn op de website van de MIVB www.mivb.brussels, de app en op de sociale media Facebook (facebook.com/mijnmivb), Instagram (mivbstib) en Twitter (@STIBMIVB). Customer Care is die dag ook vanaf 6 uur beschikbaar om vragen van reizigers te beantwoorden, telefonisch op 070 23 2000 en op sociale media Facebook, Instagram en Twitter.

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 55 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel