Skip to Content

Nationale betoging op 24/9: MIVB verwacht forse hinder op het net

De MIVB verwacht vrijdag sterke hinder op haar hele net, als gevolg van de nationale betoging tegen de wet op de loonnorm. Ze vraagt haar reizigers bijgevolg uit te kijken naar andere oplossingen om zich in Brussel te verplaatsen.

Verschillende vakbondsorganisaties roepen vrijdag 24 september op om deel te nemen aan een manifestatie in Brussel. Reden van hun ongenoegen: de wet op de loonnorm.

De MIVB verwacht hinder op het Brusselse openbaarvervoersnet doordat een deel van haar personeel zal deelnemen aan de actie. De doortocht van de manifestanten in de hoofdstad zal ook gevolgen hebben voor verschillende MIVB-lijnen.

Momenteel is het moeilijk de exacte omvang van de hinder in te schatten, maar de Brusselse vervoersmaatschappij verwacht wel forse hinder. Daarom vraagt de MIVB haar reizigers die zich die dag in Brussel moeten verplaatsen alvast in de mate van het mogelijke in alternatieven te voorzien voor het openbaar vervoer.

De MIVB verontschuldigt zich nu al voor het ongemak en stelt alles in het werk om haar reizigers de hele dag lang zo goed mogelijk te informeren over de situatie op het net. Gedetailleerde informatie wordt ter beschikking gesteld op de website van de MIVB www.mivb.brussels, de mobiele app en via social media: Facebook (facebook.com/mijnmivb) en Twitter (@STIBMIVB). De dienst Customer Care is die dag al vanaf 6 uur ’s ochtends beschikbaar om op vragen van de reizigers te antwoorden: per telefoon (070-23.2000) en via Facebook en Twitter.

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 54 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel