Nationale betoging van 16 mei: MIVB-net mogelijk sterk verstoord

Het MIVB-net zal mogelijk sterk verstoord zijn op woensdag 16 mei door de nationale betoging tegen het federale regeringsbeleid op vlak van pensioenen, die het gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert. Ook al is het nu nog moeilijk om de omvang van de hinder in te schatten, raadt de MIVB haar reizigers aan in alternatieven te voorzien. De MIVB informeert haar reizigers woensdagochtend zeer vroeg over de situatie op het net.

Het MIVB-net zal woensdag 16 mei mogelijk sterke hinder ondervinden door de nationale betoging die de vakbonden organiseren tegen het federale regeringsbeleid op vlak van pensioenen. MIVB-medewerkers, onder wie bestuurders en bestuursters, ondersteunen de actie.

Het is voor de MIVB momenteel bijzonder moeilijk om een inschatting te maken van het aantal medewerkers dat zal deelnemen aan de betoging en de omvang van de hinder op het net. De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij stelt alles in het werk om, in de mate van het mogelijke, de belangrijkste lijnen te bedienen. De betoging die de vakbonden organiseren in de hoofdstad kan gevolgen hebben voor de MIVB-trams en –bussen op het traject. De MIVB raadt haar reizigers dan ook aan zoveel mogelijk alternatieven te gebruiken voor hun verplaatsingen.

Reizigersinformatie

Om de reizigers zo goed mogelijk te informeren opent de MIVB haar Contact Center (070/23.20.00) al vanaf 6 uur op woensdagvoormiddag. De website mivb.brussels, de mobiele site en de MIVB-app informeren de reizigers in reële tijd, net als de Facebook-pagina (facebook.com/mijnmivb) en de Twitter-account (@stibmivb).

De MIVB excuseert zich bij haar reizigers voor de hinder die ze ondervinden als gevolg van de actie en bedankt hen voor hun geduld.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel