Nationale manifestatie donderdag 5 oktober: hinder op het MIVB-net

De nationale vakbonden en organisaties uit het middenveld kondigen voor donderdag 5 oktober een nationale manifestatie aan. De MIVB verwacht de hele dag hinder op haar net en vraagt haar reizigers, als dat kan, in een alternatief te voorzien voor het openbaar vervoer.

De manifestatie van donderdag is gericht tegen de wet “Van Quickenborne” die een gerechtelijk betogingsverbod zou mogelijk maken. De drie vakbonden bij de MIVB hebben, in gemeenschappelijk vakbondsfront, een stakingsaanzegging ingediend die hun leden dekt die willen deelnemen aan de manifestatie.

Hinder verwacht

De MIVB verwacht op 5 oktober de hele dag hinder op haar bus-, tram- en metrolijnen als gevolg van de deelname van een deel van haar personeel aan deze nationale actie. Het is op dit moment niet mogelijk om te weten hoeveel personeelsleden zullen deelnemen en dus welke lijnen al dan niet zullen rijden. De MIVB nodigt haar reizigers wel uit om in de mate van het mogelijke in een alternatief te voorzien. Ze zal ze in real time op de hoogte houden via de gebruikelijke kanalen.

Floya als alternatief

Voor reizigers die op zoek zijn naar een alternatief, adviseert de MIVB om Floya te gebruiken (www.floya.brussels – beschikbaar in de App Store en Google Play). ​ Met deze nieuwe app, waarmee je verschillende vervoerwijzen kan combineren, kan je een oplossing vinden om je op de dag van de manifestatie te verplaatsen in Brussel.

Naast de vier Belgische vervoersmaatschappijen (NMBS, De Lijn, TEC en de MIVB) integreert Floya ook vijf privéoperatoren: Villo (deelfietsen), DOTT en TIER (deelsteps en -fietsen), Cambio (deelauto’s) en Poppy (deelauto’s). Deze vormen van zachte mobiliteit kunnen een alternatief zijn voor het openbaar vervoer.

Real time informatie

De MIVB zal haar reizigers donderdag vanaf 6 uur informeren over de hinder op haar net. Die informatie zal te vinden zijn op haar website, app, sociale media, aan de haltes en in stations. De dienst Customer Care staat vanaf 6 uur klaar om te antwoorden op vragen van reizigers via 070-23.2000, Facebook, X en Instagram. Meer informatie is te vinden op www.mivb.brussels.

De MIVB verontschuldigt zich voor de hinder.

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel