Skip to Content

Nationale manifestatie op 6 december: het MIVB-net zal hinder ondervinden

De nationale betoging op maandag 6 december zal gevolgen hebben voor het MIVB-net, dat de hele dag zal verstoord zijn. De MIVB informeert haar reizigers in real time en vraagt hen om voor hun verplaatsingen van die dag zoveel mogelijk alternatieven voor het openbaar vervoer te plannen.

Op maandag 6 december wordt op initiatief van verschillende vakbonden een nationale actiedag gehouden. Er is een nationale betoging gepland in de straten van de hoofdstad.

De MIVB verwacht dat haar net maandag verstoord zal zijn door de deelname van een deel van haar personeel aan deze betoging. Bovendien zal de doortocht van de manifestatie een invloed hebben op het verkeer van verschillende lijnen van het netwerk.

Op dit moment is het moeilijk om de omvang van de hinder in te schatten. De MIVB raadt haar reizigers dan ook aan om voor hun verplaatsingen in de hoofdstad op maandag zoveel mogelijk alternatieven voor het openbaar vervoer te plannen.

De MIVB verontschuldigt zich voor het veroorzaakte ongemak en zal haar uiterste best doen om haar reizigers de hele dag op de hoogte te houden van de situatie.

Gedetailleerde informatie zal beschikbaar zijn op de website van de MIVB www.mivb.brussels, haar mobiele app en op de sociale media Facebook (facebook.com/mijnmivb) en Twitter (@STIBMIVB). De dienst Customer Care zal die dag ook vanaf 6 uur 's ochtends bereikbaar zijn om vragen van reizigers te beantwoorden, telefonisch op het nummer 070 23 2000 en via sociale media Facebook en Twitter.

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 55 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel