Skip to Content

Nationale staking 20 juni: sterke hinder verwacht op het MIVB-net

Het MIVB-net zal sterke hinder ondervinden op maandag 20 juni door een nieuwe nationale actiedag van de vakbonden. De MIVB raadt haar reizigers aan die dag in alternatieven voor het openbaar vervoer te voorzien en excuseert zich alvast voor het ongemak. De openbaarvervoersmaatschappij informeert het publiek ook in reële tijd over de situatie op het net en dit vanaf 6 uur ’s ochtends via verschillende kanalen.

De vakbonden roepen op tot een nieuwe nationale actiedag voor het behoud van de koopkracht op maandag 20 juni.

Deze nationale staking zal grote gevolgen hebben voor het MIVB-net. Ook al is het momenteel onmogelijk om de personeelsdeelname aan de actie te kennen, verwacht de MIVB toch sterke hinder. Door de doortocht van de betoging in het stadscentrum kunnen verschillende lijnen eveneens onderbroken worden of worden omgelegd.

De MIVB raadt haar reizigers aan, indien mogelijk, in alternatieven te voorzien voor het openbaar vervoer om zich op 20 juni in Brussel te verplaatsen. De openbaarvervoersmaatschappij zal alles in het werk stellen, in de mate van het mogelijke, om een zo uitgebreid mogelijk gebied te bedienen en studenten de mogelijkheid te bieden hun school te bereiken voor de examens.

In realtime informeren

De MIVB informeert haar reizigers in realtime op maandag 20 juni en dat de hele dag lang. Alle informatie is beschikbaar op de website www.mivb.brussels, de mobiele app en op de sociale mediakanalen Facebook (facebook.com/mijnmivb) en Twitter (@stibmivb).

Customer Care zal eveneens beschikbaar zijn vanaf 6 uur ’s ochtends om op vragen van de reizigers te antwoorden via de telefoon op 070 23 2000 en social media.

De MIVB verontschuldigt zich voor het veroorzaakte ongemak en zal haar uiterste best doen om haar reizigers de hele dag op de hoogte te houden van de situatie op het net.

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 55 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel