Skip to Content

Nationale staking 31/5: de MIVB informeert over alternatief vervoer

Het MIVB-net wordt op 31 mei ernstig verstoord door een nationale actiedag van de vakbonden. De MIVB raadt haar reizigers aan alternatieven voor het openbaar vervoer te gebruiken om zich te verplaatsen. Ze kunnen de mobiele app van de MIVB raadplegen om andere manieren te vinden om op die dag te reizen.

Op dinsdag 31 mei is een nationale stakingsdag in de overheidsdiensten gepland. De MIVB maakt deel uit van de sectoren die getroffen worden. De vervoersmaatschappij verwacht zeer zware verstoringen op haar net en raadt haar reizigers aan om voor die dag alternatieven voor het openbaar vervoer te plannen. De MIVB zal haar reizigers in real time informeren over de situatie op het net en geeft ook de bestaande mobiliteitsalternatieven aan.

Mobiliteitsalternatieven

De MIVB verwacht sterke hinder op haar bus-, tram- en metronet. Ze raadt haar reizigers aan in alternatieven te voorzien om zich op 31 mei te verplaatsen.

De reizigers kunnen rekenen op de mobiele app van de MIVB, die multimodale oplossingen aangeeft.

Via de app kunnen reizigers de nabijgelegen haltes of stations van de verschillende mobiliteitsoperatoren terugvinden (NMBS, De Lijn, Tec, Cambio, Villo!).

De app biedt ook de mogelijkheid om de trajectopzoeking te verfijnen door een bepaalde openbaarvervoersoperator te kiezen. Deze informatie is van essentieel belang tijdens een nationale staking, aangezien ze kan worden aangepast naargelang van de openbaarvervoersmaatschappijen die op die dag beschikbaar zijn.

De dienst Customer Care van de MIVB zal die dag de reizigers informeren over de beschikbare mobiliteitsalternatieven op dat moment.

Informatie over de situatie op het net

De MIVB informeert haar reizigers in real time op dinsdag 31 mei. Alle informatie is beschikbaar op de website www.mivb.brussels, de mobiele app en de sociale mediakanalen Facebook (facebook.com/mijnmivb) en Twitter (@STIBMIVB).

Customer Care is beschikbaar vanaf 6 uur ’s ochtends om de vragen van reizigers te beantwoorden per telefoon op 070 23 2000 en op sociale media.

 

De MIVB excuseert zich voor het ongemak en stelt alles in het werk om de reizigers zo goed mogelijk te informeren over de evolutie van de situatie gedurende de dag.

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 55 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel