Skip to Content

Nationale staking 9 november: MIVB verwacht sterke hinder

Het gemeenschappelijk vakbondsfront roept op tot een staking voor meer koopkracht op woensdag 9 november. Door de deelname aan deze actie van een deel van haar personeel, verwacht de MIVB sterke hinder op haar net en raadt haar reizigers aan in alternatieve oplossingen te voorzien om zich die dag in Brussel te verplaatsen. De MIVB stelt alles in het werk om haar reizigers in realtime te informeren via de verschillende informatiekanalen.

De MIVB verwacht forse hinder op haar bus-, tram- en metronet op 9 november door de nationale actie aangekondigd door de vakbonden in ons land. De lijnen die al dan niet rijden zijn niet op voorhand gekend, maar de MIVB vreest dat maar weinig bussen, trams en metro’s die dag zullen uitrijden. Daarom raadt ze haar reizigers aan voor hun verplaatsingen in alternatieve oplossingen te voorzien voor het openbaar vervoer.

Informatie in realtime

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij zal haar reizigers de hele dag in realtime informeren via haar verschillende informatiekanalen: haar website www.mivb.brussels, app, Facebook-pagina (facebook.com/mijnmivb), Twitter (@STIBMIVB) en Instagram (mivbstib), en op de schermen aan de haltes en in de stations.

Vanaf 6 uur ‘s ochtends is Customer Care van de MIVB beschikbaar om te antwoorden op vragen van de reizigers, via telefoon 070 23 2000 en social mediakanalen Facebook, Twitter en Instagram.

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 55 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel