Skip to Content

Nationale staking op 31 mei: het MIVB-net zal sterke hinder ondervinden

Het MIVB-net zal sterk verstoord zijn op 31 mei door de nationale actiedag die de vakbonden organiseren. De MIVB raadt haar reizigers aan in alternatieven te voorzien voor het openbaar vervoer om zich te verplaatsen.

De vakbonden kondigen een nationale stakingsdag aan in de overheidssector op dinsdag 31 mei. De MIVB maakt deel uit van de getroffen sectoren. Op dit ogenblik is het onmogelijk de mate van deelname van de bestuurders aan deze actie in te schatten, maar de MIVB verwacht toch forse hinder op het bus-, tram- en metronet. Ze verontschuldigt zich alvast bij haar reizigers en raadt hen aan in alternatieven te voorzien. Zelfs als sommige voertuigen op 31 mei rijden, zal de normale frequentie niet kunnen worden verzekerd.

In real time informeren

De MIVB zal haar reizigers op dinsdag 31 mei de hele dag door in real time informeren. Alle informatie zal beschikbaar zijn op de website www.mivb.brussels, de mobiele app en op de sociale media Facebook (facebook.com/mijnmivb) en Twitter (@STIBMIVB).

Customer Care zal eveneens beschikbaar zijn vanaf 6 uur ‘s ochtends, om vragen van reizigers te beantwoorden via de telefoon op 070 23 2000, en op sociale media.

De MIVB verontschuldigt zich voor het veroorzaakte ongemak en zal haar uiterste best doen om haar reizigers in de loop van de dag op de hoogte te houden van de situatie.

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 55 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel