Skip to Content

Nationale staking van 29/3: de MIVB raadt reizigers aan alternatieven te zoeken

De nationale actiedag van de vakbonden op 29 maart zal grote gevolgen hebben voor het bus-, tram- en metroverkeer van de MIVB. De MIVB vraagt haar reizigers die dag alternatieven te zoeken voor het openbaar vervoer. Alle maatregelen worden genomen om de reizigers zo goed mogelijk in reële tijd te informeren over de situatie op het net.

De vakbonden hebben opgeroepen om komende maandag 29 maart deel te nemen aan een nationale actiedag. De drie vakbonden van de MIVB dekken de actie. De MIVB verwacht dat haar net zeer sterk verstoord zal zijn. Door de gezondheidssituatie wil de vervoersmaatschappij absoluut voorkomen dat het openbaar vervoer overvol zit door een gebrek aan voertuigen op het net. Daarom raadt de MIVB haar reizigers aan in alternatieven voor het openbaar vervoer te voorzien om zich die dag te verplaatsen. Er wordt de hele dag sterke hinder verwacht.

De MIVB verontschuldigt zich nu al voor het ongemak. De dienstverlening herneemt vanaf dinsdagochtend op volle capaciteit.

Informatie in reële tijd

De MIVB informeert haar reizigers vanaf 6 uur in reële tijd via de website mivb.brussels, customer care (070/23.2000), de mobiele app van de MIVB en de sociale media (Facebook-pagina facebook.com/mijnmivb en Twitter-account (@stibmivb).

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 53 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2020 244,2 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel