Nationale stakingsdag: MIVB verwacht forse hinder op haar net op 13 februari

Drie vakbondsorganisaties roepen op tot een nationale staking op woensdag 13 februari. Deze nationale staking heeft gevolgen voor het MIVB-net, dat grote hinder verwacht. De MIVB vraagt haar reizigers hun voorzorgen te nemen en indien mogelijk alternatieven te voorzien. De reizigers worden op de hoogte gehouden over de toestand op het net vanaf 6 uur woensdagochtend, via de gebruikelijke communicatiekanalen van de MIVB.

Drie vabkondsorganisaties roepen op tot een nationale staking in het hele land komende woensdag 13 februari, na het mislukken van de onderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers over een nieuw interprofessioneel akkoord voor 2019-2020.

Deze interprofessionele staking zal grote gevolgen hebben voor het MIVB-net. Het tram-, bus- en metroverkeer zal forse hinder ervaren. De verplaatsingen met het openbaar vervoer kunnen ook moeilijk worden in de hoofdstad, als er ook betogingen of bijeenkomsten met de stakingsdag gepaard gaan die in dat geval mogelijk een impact hebben op het openbaar vervoer.

De MIVB raadt daarom haar reizigers aan hun voorzorgen te nemen en indien mogelijk in alternatieve vervoermiddelen te voorzien voor hun verplaatsingen.

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij betreurt het ongemak dat reizigers kunnen ondervinden door de staking.

Om iedereen zo goed mogelijk te informeren over de toestand op het net, opent de MIVB haar Contact Center (070/23.20.00) vanaf 6 uur op woensdagochtend. De website mivb.brussels geeft geregeld updates voor de reizigers, net als de Facebook-pagina (facebook.com/mijnmivb) en de Twitter-account (@stibmivb).

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel