Skip to Content

Nieuwe uitrusting voor slechtzienden: MIVB nodigt uit voor een persdemo

4 mei, 11 uur: Uitnodiging voor de pers

De helft van de tram- en bushaltes wordt door meerdere lijnen bediend. Om slechtziende, dyslectische of gewoonweg verstrooide reizigers in staat te stellen aan boord van het juiste voertuig te stappen, rolt de MIVB een audiosysteem uit dat aankomende bussen en trams aankondigt. Concreet kondigen luidsprekers aan de buitenkant van de voertuigen het lijnnummer van het naderende voertuig aan voor de reizigers die aan de halte wachten. Het gaat om een primeur in België en heeft tot doel het MIVB-net toegankelijker te maken voor personen met beperkte mobiliteit.

De MIVB nodigt uit om een persdemo bij te wonen van dit systeem met uitleg over de werking, de reden van invoering en de fasering voor de uitrol. De persdemo vindt plaats op woensdag 4 mei om 11 uur aan de bus-/tramhalte Brazilië (trams 8 et 25, bus 41 – perron richting Boondaal) in de Derbylaan in Elsene.

Er zal eveneens een vertegenwoordiger aanwezig zijn van het CAWaB (Collectif Accessibilité Wallonie Bruxelles).

 

Praktisch:

Wanneer? Woensdag 4 mei, 11 uur

Waar? ​ Bus-/Tramhalte Brazilië (perron richting Boondaal), Derbylaan, Elsene

 

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij An Van hamme: [email protected] of 0477-62.73.73. ​

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 55 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel