Noctis gratis en versterkt voor «Nuit Blanche»

Zaterdag 3 oktober kunnen liefhebbers Brussel ontdekken vanuit een speciale invalshoek tijdens «Nuit Blanche», dat dit jaar de spots op het Sint-Katelijneplein plaatst. Voor die gelegenheid versterkt de MIVB haar Noctis-nachtbusnet, dat die nacht gratis is.

Voor de 13de editie richt Nuit Blanche de spotlights op het Sint-Katelijneplein. Nieuwsgierigen kunnen er de mysteries ontdekken die zich verschuilen rondom de Vismet en al dan niet culturele plaatsen bekijken die voor de gelegenheid worden omgevormd.

Het parcours van hedendaagse creaties staat open voor iedereen en is volledig gratis. Tussen 19 uur en 5 uur kunnen de bezoekers een dertigtal installaties en animaties bekijken: artistieke installaties, performances, multimedia-projecties, interactieve animaties, enz. Een gevarieerd programma met als thema “renaissance” waarbij iedereen zich de stad een nacht lang kan toe-eigenen.

Noctis gratis en versterkt tot 3 uur

Zoals ieder jaar tijdens Nuit Blanche kunnen de bezoekers zonder zorgen met de MIVB naar het stadscentrum. Met de metro kunnen nachtbrakers via de stations De Brouckère en Sint-Katelijne (lijnen 1 en 5) en Yzer (lijnen 2 en 6) makkelijk naar het hart van het evenement gaan. Zonder daarbij de buslijnen (29, 47, 66, 71, 86 en 89) en de tramlijnen (3, 4, 31, 32) uit het oog te verliezen die De Brouckère bedienen.

Het Noctisnet van de MIVB is die nacht gratis en versterkt om zorgeloos terug thuis te geraken. Er is een vertrek om het kwartier op de lijnen N05, 06, 08, 09 en 10 en om het half uur op de lijnen N11, 12, 13, 16 en 18. De laatste vertrekken vinden plaats om 3 uur aan de halte Centraal Station.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel