Onderbreking van de metro tussen Centraal Station en Montgomery op 14 en 15 november

De MIVB plaatst een wissel tussen de metrostations Kunst-Wet en Maalbeek tijdens het weekend van 14 en 15 november. Deze werken kaderen in de modernisering van de metrosignalisatie. Het metroverkeer wordt dit weekend onderbroken tussen Centraal Station en Montgomery. Pendelbussen brengen de reizigers op hun bestemming.

Het MIVB-net kent elk jaar een stijging van de rittenaantallen. Om daar het hoofd aan te bieden verbetert de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij haar net en infrastructuur voortdurend en investeert ze eveneens in talloze projecten.

Zo plaatst de MIVB een wissel tussen de metrostations Kunst-Wet en Maalbeek tijdens het weekend van 14 en 15 november. Deze werken kaderen in de modernisering van het metronet en in het bijzonder van de lijnen 1 en 5. De lijnen worden geleidelijk uitgerust met een nieuwe veiligheidssignalisatie die op termijn de doorkomstfrequentie, de capaciteit van en het comfort op de metro zal verhogen.

Deze werken beginnen in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 november en zullen klaar zijn tijdens de nacht van zondag 15 op maandag 16 november. Voor de uitvoering van de werken wordt het metroverkeer van lijn 1 onderbroken tussen Centraal Station en Montgomery en dit van metrolijn 5 tussen Centraal Station en Merode, gedurende het hele weekend.

De metro’s worden tijdens de werken vervangen door een pendelbus. De aansluiting met metrolijnen 2 en 6 gebeurt best in de stations Beekkant en Weststation. Buslijnen 36 en 79 worden uitzonderlijk verlengd tot Kunst-Wet.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel