Onderbreking van de metro tussen Zwarte Vijvers en Weststation in het weekend van 21 en 22 november

De MIVB vervangt tijdens het weekend van 21 en 22 november 2020 een wissel op de metrolijn 1-5 ter hoogte van Beekkant. Door deze werken zal het metroverkeer  onderbroken zijn tussen Zwarte Vijvers en het Weststation.

In het kader van het onderhoud van het metronet vervangt de MIVB een wissel ter hoogte van Beekkant (metrolijn 1-5). Om de werken, die gepland zijn in het weekend van 21-22 november, uit te voeren legt de MIVB het metroverkeer stil tussen de stations Zwarte Vijvers en Weststation. De onderbreking begint tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag en zal afgelopen zijn in de nacht van zondag op maandag. De metro’s zullen opnieuw normaal rijden bij het begin van de dienst op maandagochtend 23 november.

Pendeldienst, verlenging en versterkingen

Om de reizigers een alternatief aan te bieden, rijdt een pendelbus tussen Zwarte Vijvers en Beekkant. Lijn 87 (Simonis-Beekkant) wordt verlengd tot Zwarte Vijvers en lijn 86 (Machtens – Centraal Station) wordt versterkt.

De MIVB wil zich op voorhand verontschuldigen voor de ongemakken die deze werken met zich meebrengen. De werken zijn noodzakelijk om veilig en goed openbaar vervoer te kunnen blijven aanbieden in Brussel.

Story image

 

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel