Ontdek de eerste elektrische midibus van de MIVB

De eerste elektrische bussen van de MIVB, midibussen, worden deze zomer op het net ingezet. De MIVB nodigt u uit om dit 100% elektrische voertuig en de manier van opladen te ontdekken op 17 april in de busremise Jacques Brel.

Het MIVB-busnet ondergaat de komende jaren heel wat aanpassingen met de invoering van het nieuwe busplan en de komst van hybride en elektrische bussen. De aanpassingen gaan al de komende maanden van start, met de komst van de eerste volledig elektrische bussen vanaf de zomer 2018.

Het gaat om 7 elektrische midibussen van busbouwer Solaris, die de MIVB in de zomer 2017 bestelde. Deze midibussen zijn bestemd voor de toekomstige lijn 33 (“Citybus”), die de boven- met de benedenstad zal verbinden.

De MIVB nodigt u uit om deze volledig elektrische midibussen te ontdekken tijdens een persconferentie in de remise Jacques Brel op dinsdag 17 april in aanwezigheid van de CEO van de MIVB, Brieuc de Meeûs, van de minister van Mobiliteit, Pascal Smet, en van de projectverantwoordelijken.

U krijgt de kans het voertuig te bekijken, deel te nemen aan een demonstratie van het laadsysteem en een kort traject aan boord van de bus te maken.

Gelieve uw aanwezigheid op deze persconferentie te bevestigen bij An Van hamme:

An.Vanhamme@mivb.brussels - 02 515 20 56.

Afspraak:

Datum: Dinsdag 17 april 2018 – 9.30 uur

Adres: busremise Jacques Brel –Nicolas Doyenstraat 1, 1080 Brussel

Bereikbaar met de MIVB:

  • Metro: lijnen 1-5 en 2-6, Weststation
  • Tram: lijn 82, halte Weststation
  • Bus: lijn 86, halte Weststation
Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel