Skip to Content

Ontdek de verlengde tramlijn 9

Uitnodiging voor de pers

De MIVB en Brussel Mobiliteit nodigen u graag uit voor de inwijding van het nieuwe gedeelte van tramlijn 9, ​ tussen Dikke Beuk en Koning Boudewijn, op vrijdag 10 december om 17 uur.

Tramlijn 9 werd aangelegd in twee fasen.

De MIVB nam het eerste deel van de lijn in 2018 in gebruik. Het verbindt het (pre)metrostation Simonis met Dikke Beuk, het tijdelijke eindpunt.

Het tweede deel van de lijn wordt zaterdag 11 december in dienst gesteld. Het heeft 4 extra haltes tussen Dikke Beuk en de Heizel-vlakte.

Lijn 9 zal dus een rechtstreekse tramverbinding bieden tussen het (pre)metrostation Simonis en Koning Boudewijn, langs het UZ Brussel en het centrum van Jette.

De MIVB en Brussel Mobiliteit nodigen uit om het tweede gedeelte van lijn 9 te ontdekken op vrijdag 10 december.

Deze feestelijke inwijding vindt plaats in aanwezigheid van Brussels minister van Mobiliteit, Elke Van den Brandt, van de burgemeester van Jette, Hervé Doyen, en deze van de stad Brussel, Philippe Close.

U kunt de inwijding bijwonen en een ritje maken met de tram op dit nieuwe deel van de lijn, tussen Dikke Beuk en Koning Boudewijn.

De inwijding vindt plaats aan de halte Dikke Beuk om 17 uur. De genodigden krijgen daarna de mogelijkheid om aan boord te stappen van een tram om het nieuwe gedeelte van de tramlijn af te leggen en aan de halte Palfijn deel te nemen aan de feestelijke animatie voor de omwonenden.

Praktische informatie:

Datum: vrijdag 10 december 2021

Tijdstip: 17 uur

Plaats van afspraak: halte Dikke Beuk (eindpunt huidige lijn 9)

 

Om de geldende regeringsmaatregelen bij evenementen te respecteren, zullen de deelnemers hun Covid Safe Ticket moeten tonen om deel te nemen aan de inwijding.

 

Gelieve uw deelname te bevestigen bij An Van hamme: [email protected] – 0477-62.73.73 ten laatste op 9 december om 16 uur.

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 55 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel