Op zoek naar de Vergeten Straat met de mobiele app van de MIVB

Bijna een jaar geleden lanceerde de MIVB haar mobiele app. Vandaag gebruiken ongeveer 50.000 personen dagelijks de nieuwe app van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij, die zopas een nieuwe update kreeg. De (potentiële) gebruikers kunnen de app (her)ontdekken door tijdens de Week van de mobiliteit op zoek te gaan naar de Vergeten Straat.

In oktober 2018 lanceerde de MIVB haar nieuwe mobiele app: nieuw design, duidelijkere en intuïtievere bediening, nieuwe functies waaronder een routeplanner gecombineerd met de reële wachttijd aan de haltes dankzij geolokalisatie. Nagenoeg een jaar later werd deze nieuwe app geïnstalleerd op 415.000 toestellen en ongeveer 50.000 personen gebruiken ze dagelijks. Meer dan 12 miljoen opzoekingen van de reisweg gebeurden al dankzij deze nieuwe functie.

Nieuwe update

De nieuwe app evolueerde al sinds haar lancering. Er is een nieuwe «look & feel» en ze omvat verschillende verbeteringen. Sinds afgelopen mei genieten de gebruikers van de nieuwe functie, “Mijn MOBIB”, om de persoonlijke gegevens te raadplegen verbonden aan de MOBIB-kaart, ze aan te passen en een bericht te krijgen wanneer het abonnement de vervaldatum bereikt. Gebruikers kunnen er ook hun MOBIB-kaart mee herladen.

Sinds eind augustus is de informatie in reële tijd beter zichtbaar. Aan de ene kant verschijnen de wachttijden aan de favoriete haltes onmiddellijk op de startschermen «Haltes» of «Reisweg». Aan de andere kant zijn de volgende vertrekken van de aansluitingen aan elke halte zichtbaar in reële tijd. De informatie in reële tijd wordt vaker geactualiseerd om zo juist mogelijke informatie te kunnen weergeven. De informatie en hinder gelinkt aan de werken worden ook, halte per halte, duidelijker weergegeven voor de gebruikers. Storingen worden aangeduid met een driehoek om die sneller op te merken.

De gebruikers moeten tegenwoordig niet langer een profiel aanmaken om de optie «favorieten» te activeren in de app.

Op zoek naar de Vergeten Straat

De nieuwe app werd al geïnstalleerd op 415.000 toestellen, maar de oude app bevindt zich nog op 240.000 devices. Dat terwijl deze oude versie vanaf 29 oktober niet langer zal werken.

Om nog meer reizigers aan te zetten de mobiele app te downloaden en te gebruiken, creëerden de MIVB samen met communicatie-agentschappen Mortierbrigade en Digizik een origineel event: de «Vergeten Straat». Om deze geheime plaats te vinden, is er maar één middel: de nieuwe mobiele app van de MIVB downloaden. Vanaf 18 september laat de app toe de «Vergeten Straat» te lokaliseren dankzij de «reisweg»-knop op het scherm.

«The place to be»

Donderdag 19 tot zondag 22 september (autoloze zondag) wordt de Vergeten Straat “the place to be”. Op het programma: animatie, DJ’set, afterwork apero, kunstinstallaties, plantenmarkt, tijdelijke bar, pop-up store en exclusieve events. Dat alles in een retro MIVB-jasje. De openingsuren en het volledige programma van de “Vergeten Straat” zijn beschikbaar op de Facebook-pagina van de MIVB.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OPGELET: INFORMATIE NIET VOOR PUBLICATIE:

Een vooropening, gereserveerd voor pers en MIVB-partners, vindt plaats op woensdag 18 september vanaf 18 uur. Als je de Vergeten Straat in avant-première wil ontdekken, gelieve dan contact op te nemen met An Van hamme (An.Vanhamme@mivb.brussels - 02 515 20 56). Vanzelfsprekend krijg je dan ook het exacte adres (adres onder embargo voor het grote publiek).

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel