Eerstespoorlegging van toekomstige tramlijn 9

Persuitnodiging

De werf voor de toekomstige tramlijn 9 treedt in een nieuwe fase op maandag 14 september. De MIVB nodigt uit om deel te nemen aan de eerstespoorlegging op de Dikke Beuklaan.

De toekomstige tramlijn 9 zal Simonis met de Heizel verbinden en bedient onder andere het Koningin Astridplein (Spiegel) in Jette en het ziekenhuis UZ Brussel. De werken gingen in mei van start en treden op 14 september  in een nieuwe fase met het leggen van de eerste tramsporen in de Dikke Beuklaan in Jette.

De algemene directie van de MIVB nodigt u uit om het leggen van de eerste sporen van de nieuwe lijn bij te wonen op maandag 14 september om 13.30 uur in aanwezigheid van vice-premier Didier Reynders, verantwoordelijk voor Beliris, Brussels mobiliteitsminister Pascal Smet en de burgemeester van Jette, Hervé Doyen. Voor die gelegenheid wordt een tijdscapsule vlakbij de sporen ingegraven als herinnering aan deze belangrijke stap in deze werf.

Afspraak aan de Dikke Beuklaan in Jette voor de ingang van de parking UZ Brussel (na de brandweerkazerne).

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij An Van hamme (vanhammea@mivb.irisnet.be - 02 515 20 56).

Contacteer ons
Lore Vandoorne Woordvoerster Pascal Smet, Kabinet Pascal Smet
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel