Skip to Content

Premetro onderbroken door werken op 20 november

Tramlijnen 3, 4, 51 en 82

De MIVB vernieuwt zaterdag twee versleten wissels ter hoogte van het premetrostation Lemonnier. Om de werken in alle veiligheid te laten verlopen, worden op 20 november tramlijnen 3, 4, 51 en 82 onderbroken.

Tramlijnen 3 en 4

Het verkeer op lijnen 3 en 4 zal onderbroken worden tussen de stations Hallepoort en Rogier. De trams van lijn 3 rijden dan enkel tussen de haltes Esplanade en Rogier. Die van tramlijn 4 rijden enkel tussen het station Hallepoort en de halte Stalle. Er stoppen zaterdag dus geen trams in de stations De Brouckère, Beurs, Anneessens, Lemonnier en Anderlechtse Poort .

Tramlijnen 51 en 82

Tramlijn 51 wordt onderbroken tussen station Hallepoort en halte Anderlechtse Poort en op lijn 82 tussen Zuidstation en Anderlechtse Poort.

Alternatieven, pendelbussen en versterkte frequenties

Om de hinder op te vangen voorziet de MIVB in pendelbussen tussen station Hallepoort en de halte Anderlechtse Poort. De bussen stoppen aan Hallepoort, Zuidstation, Lemonnier, Anneessens (enkel richting Hallepoort) en Anderlechtse Poort.

De MIVB verhoogt tijdens de werken ook de frequenties van buslijnen 46 en 48 en van metrolijnen 1-5 en 2-6.

Om zich te verplaatsen hebben de reizigers de volgende alternatieven:

Voor lijnen 3 en 4:

  • tussen Rogier en Zuidstation of Hallepoort: metro 2-6 (versterkte dienstregeling)
  • vanaf/naar De Brouckère: metro 1-5 (aansluiting metro 2-6 in Kunst-Wet)
  • tussen Hallepoort of Zuidstation en Anneessens: bus 48
  • tussen Hallepoort of Zuidstation en Lemonnier: pendelbussen die tramlijnen 51 en 82 vervangen
  • tussen Vanderkindere en Churchill: tram 7

Voor lijnen 51 en 82:

  • tussen Hallepoort of Zuidstation en Lemonnier: pendelbussen die tramlijnen 51 en 82 vervangen

Voor lijn 3:

  • tussen Vanderkindere en Churchill : tramlijn 7

Alle informatie over de werf, de hinder voor het tramverkeer en de reiswegen van de pendelbussen is terug te vinden op de website van de MIVB: www.mivb.brussels

 

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 54 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel