(Pre)metronet rijdt opnieuw normaal vanaf morgen van 6 tot 22 uur

Het metro- en premetroverkeer herneemt 100% vanaf morgenochtend, vrijdag 27 november, tussen 6 en 22 uur. De overheid besliste het dreigingsniveau op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te verlagen en de heropening van alle stations toe te staan.

De bevoegde overheden beslisten zopas het dreigingsniveau van niveau 4 naar 3 te verlagen op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Alle metro- en premetrostations kunnen bijgevolg opnieuw open. Alle metro- en premetrolijnen kunnen dus terug in hun geheel worden uitgebaat van 6 tot 22 uur.

De MIVB blijft nauw samenwerken met de ordediensten en alle maatregelen worden genomen om de veiligheid van personeel en reizigers maximaal te kunnen verzekeren.

«Het zit uiteraard niet in ons bedrijfs-DNA om een gedeelte van het net te zien stilstaan. Het is een situatie die nooit eerder voorkwam maar we moeten ons vanzelfsprekend strikt houden aan de beslissingen van de bevoegde overheden. We zijn blij dat we vanaf morgen opnieuw volop onze opdracht kunnen vervullen, namelijk de mobiliteit verzekeren van wie zich in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verplaatst”, geeft Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB aan.

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij maakt van de gelegenheid gebruik om het voltallige personeel te bedanken voor het werk dat ze leverden in deze uitzonderlijke omstandigheden.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel