Rechtzetting: het ondergrondse MIVB-net nog altijd maar gedeeltelijk open op woensdag

In tegenstelling tot wat eerder deze avond werd gecommuniceerd, zal het ondergrondse net van de MIVB maar gedeeltelijk worden uitgebaat morgen, woensdag. De situatie op het net blijft dezelfde als vandaag, dinsdag, met 39 van de 69 (pre)metrostations open. Het metronet wordt uitgebaat van 7 tot 19 uur.

De situatie op het MIVB-net blijft ongewijzigd op woensdag 30 maart. De federale veiligheidsraad bevestigde uiteindelijk de heropening van alle metrostations niet.

Dat betekent dat metrolijnen 1/5 en 2/6 worden uitgebaat van 7 tot 19 uur (laatste vertrek om 18.30 uur) en dat de metro’s niet stoppen in alle stations.

De premetro wordt uitgebaat van het begin tot het einde van de dienst, met een beperkt aantal stations dat niet toegankelijk is voor de reizigers.

Wat het bovengrondse net betreft, worden alle tram- en buslijnen uitgebaat van het begin tot het einde van de dienst, met uitzondering van lijn 12 die de luchthaven bedient.

De MIVB verontschuldigt zich bij haar reizigers voor dit misverstand.

 

Een overzicht van de stations die open en gesloten zijn:

Voor metrolijn 1: de metro’s stoppen in de stations Stokkel, Kraainem, Alma, Roodebeek, Tomberg, Montgomery, Merode, Schuman, Kunst-Wet, Centraal Station, De Brouckère, Graaf Van Vlaanderen, Beekkant en Weststation.

Voor metrolijn 5: de metro’s stoppen in de stations Herrmann-Debroux, Delta, Petillon, Merode, Schuman, Kunst-Wet, Centraal station, De Brouckère, Graaf Van Vlaanderen, Beekkant, Weststation, Jacques Brel, Sint-Guido, Bizet, Coovi en Erasmus.

Voor metrolijn 2: Ribaucourt, Rogier, Kruidtuin, Madou, Kunst-Wet, Troon, Louiza, Hallepoort, Zuidstation, Weststation, Beekkant, Simonis

Voor metrolijn 6: Ribaucourt, Rogier, Kruidtuin, Madou, Kunst-Wet,Troon, Louiza, Hallepoort, Zuidstation, Weststation, Beekkant, Simonis, Belgica, Bockstael, Stuyvenbergh, Koning Boudewijn.

 

Tramlijnen 3/4:  worden normaal uitgebaat, met uitzondering van de stations, Sint-Gillisvoorplein, Lemonnier, Anneessens en Beurs. Wel uitgebaat worden de premetrostations, Albert, Zuidstation, Hallepoort, Horta, De Brouckère, Rogier en Noordstation. 

Voor de tramlijnen 7/25: worden normaal uitgebaat, met uitzondering van de stations Boileau en Georges Henri. Premetrostations Montgomery en Diamant worden uitgebaat.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel