Reis met de MIVB op het ritme van Eurovisiesongfestival

De 60ste editie van het Eurovisiesongfestival vindt deze week plaats in Wenen. Voor die gelegenheid laat de MIVB dinsdag, donderdag en zaterdag een selectie liedjes horen die opvielen in de bekende muziekwedstrijd.

Het Eurovisiesongfestival vindt deze week plaats in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Alles samen dingen 40 landen mee naar de overwinning. België wordt dit jaar vertegenwoordigd door Loïc Nottet en het nummer “Rhythm Inside”, dat hij op dinsdagavond verdedigt tijdens de eerste halve finale.

Voor die gelegenheid laat de MIVB op dinsdag en donderdag (de dagen van de halve finale) en op zaterdag (de dag van de finale) een selectie liedjes horen die opvielen in de geschiedenis van deze muziekwedstrijd: Conchita Wurst “Rise like a phoenix”, ABBA “Waterloo”, Céline Dion “Ne partez pas sans moi”, France Gall “Poupée de cire, poupée de son”, Lordi “Hard Rock Halleluja”... Ook België wordt niet vergeten met  uiteraard Loïc Nottet “Rhythm Inside”, maar ook Urban Trad “Sanomi”, Kate Ryan “Je t’adore” en onze winnares van 1986: Sandra Kim “J’aime la vie”.

Muziek maakt integraal deel uit van een aangenaam ritje. Daarom laat de MIVB muziek weerklinken in haar (pre)metrostations en past ze de playlist aan in functie van het tijdstip, maar ook afhankelijk van evenementen die opduiken in het leven van de reizigers: Valentijn, kerst, Eurovisie,…

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel