Reis op oudejaar gratis met de MIVB

Op restaurant gaan, samenkomen met een glaasje, met vrienden of familie genieten van oudejaarsanimatie, klank- en lichtspel en het vuurwerk in het stadscentrum,… De nacht van 31 december wordt een feestnacht. Terug naar huis gaan mag in dat geval geen kopzorg zijn, denk dus aan het openbaar vervoer. De MIVB versterkt haar aanbod net als de voorbije jaren en vervoert je gratis vanaf middernacht.

Net als vorig jaar vinden de feestelijkheden op oudejaarsavond plaats op en rond het De Brouckèreplein. Om het hoofd te bieden aan de toeloop aan feestvierders en iedereen de kans te geven van het feest te genieten, versterkt de MIVB haar vervoersaanbod en biedt gratis vervoer aan tussen middernacht en 5.30 uur.

De 4 metrolijnen en enkele belangrijke tramlijnen rijden tot liefst 2 uur en het Noctisnet zelfs tot 5.30 uur:

  • De metrolijnen 1-2-5-6 worden versterkt, met een metro om de 10 minuten tot 1 uur en om het kwartier tussen 1 en 2 uur ’s morgens.
  • Ook een tiental tramlijnen wordt versterkt tot 2 uur ‘s ochtends: lijnen 3 en 4, lijnen 7, 19, 39 en lijnen 92, 93 en 94. De lijnen 32 en 81 worden versterkt tot 1 uur. Na middernacht wordt lijn 92 beperkt tot Dieweg, lijn 93 tot het kerkhof van Jette en lijn 94 tot de halte Boondaal Station.
  • Ook het nachtbussennet Noctis maakt zich op voor de feestnacht: de laatste bussen vertrekken om 5 uur richting buitenwijken. De capaciteit van de Noctis-lijnen worden eveneens versterkt met gelede bussen.

Sluiting van de stations en gewijzigde reiswegen

Opgelet: door de verwachte toeloop in het stadscentrum voor de festiviteiten sluiten de premetrostations Lemonnier, Anneessens, Beurs en De Brouckère vanaf 19 uur. Buslijnen 29, 66 en 71 worden beperkt tot Centraal Station en lijn 86 wordt beperkt tot Anneessens vanaf 19 uur.

Afhankelijk van de drukte en de feestelijkheden in het stadscentrum kunnen Noctis-lijnen lokaal worden gewijzigd. Reizigers die naar de festiviteiten willen gaan, kunnen afstappen aan Centraal Station, Rogier of Zuidstation.

Alle info is beschikbaar op de website mivb.be en de mobiele applicatie van de MIVB.

Ontdek de leukste feestplekjes van Brussel

Omdat eindejaarsfeesten en vakantie veel meer zijn dan oudejaarsnacht, bieden de MIVB en visit.brussels vier thematrajecten aan: winkelen, cultuur, feestmagie en een culinair parcours. Die kunnen te voet of met het openbaar vervoer worden ontdekt. Afspraak op de website feesten.mivb.be, waar geïnteresseerden een parcours kunnen kiezen en bekijken hoe ze er naartoe kunnen gaan met de MIVB.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel