Ritjes met historische bussen voor de 50ste verjaardag van buslijn 28

Buslijn 28 blaast dit jaar 50 kaarsjes uit. Om het evenement op te luisteren rijden historische bussen komende zaterdag 30 maart gratis op de lijn.

Lijn 28 verbindt Brabançonne met Konkel en was oorspronkelijk een tramlijn voor deze in november 1969 werd vervangen door een buslijn tussen het Muntplein en het Sint-Lambertusplein. Op vijftig jaar tijd maakte buslijn 28 heel wat aanpassingen door (verlengingen, beperkingen, omleggingen). In 2019 kreeg de lijn op haar traject hybride bussen van de nieuwe generatie. De buslijn vervoerde in 2018 meer dan een miljoen reizigers.

Terug naar het verleden in historische bussen

De 50ste verjaardag van buslijn 28 wordt op zaterdag 30 maart gevierd. Die dag zullen zeven historische bussen van het Trammuseum, uit de jaren ’60 en ’90, rijden op de lijn, bovenop de gebruikelijke voertuigen. Liefhebbers kunnen gratis aan boord stappen van een van de oldtimers die om het kwartier tussen de andere voertuigen zullen rijden en dit tussen 11 en 19 uur.

Vrijwilligers van het Trammuseum, die een passie hebben voor het openbaar vervoer, zullen met de historische bussen rijden.

Aftrap van het zomerseizoen van het Trammuseum

Dit evenement geeft eveneens de aftrap voor het zomerseizoen van het Trammuseum. Het Museum voor Stedelijk Vervoer in Brussel opent de deuren tijdens de namiddag op woensdagen, zaterdagen en zondagen van april tot en met september. Er is een uitgebreide verzameling voertuigen te zien die gedurende een eeuw door de straten van de hoofdstad reden. Tijdens de weekends kunnen bezoekers aan boord stappen van historische trams en langs de Tervurenlaan rijden door het Zoniënwoud, of op zon- en feestdagen verschillende wijken tussen het museum en het stadscentrum ontdekken aan boord van een oldtimer-bus.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel