MIVB-schoolabonnement goedkoper en vernieuwbaar in twee minuten

De zomer loopt op zijn laatste benen. Tijd dus voor studenten en hun ouders om te denken aan de vernieuwing van het schoolabonnement. Een eenvoudige handeling die maar twee minuten in beslag neemt aan een GO-verkoopautomaat. Om een schoolattest op te sturen, kunnen studenten ouder dan 18 jaar meteen op het digitaal platform school.mivb.be terecht. De prijs van een schoolabonnement voor het eerste kind daalt bovendien fors, van 120 naar 50 euro.

Het schoolabonnement van de MIVB is bestemd voor leerlingen en studenten van 12 tot 24 jaar en geeft hen onbeperkt toegang tot het hele MIVB-net, het Noctis-nachtbussennet inbegrepen. Behalve het klassieke MIVB-schoolabonnement, dat geldig is op het hele MIVB-net, bestaat er ook een MTB-versie, die de mogelijkheid geeft om binnen het Brusselse gewest ook de bussen van De Lijn en TEC te gebruiken en de treinen van de NMBS.
 

Abonnement vernieuwen in 2 minuten

Sinds vorig schooljaar is niets eenvoudiger dan een MIVB-schoolabonnement vernieuwen. Daar zijn nauwelijks 2 minuten voor nodig aan een GO-verkoopautomaat. De 400 automaten staan in alle metrostations en aan de belangrijkste tram- en bushaltes in de stad en zijn 7/7 en 24/24 beschikbaar.

Om hun schoolabonnement te kopen moeten studenten ouder dan 18 vooraf een attest aan de MIVB bezorgen dat bewijst dat ze naar school gaan. Dat kan simpel via het digitaal platform school.mivb.be. De studenten vullen hun persoonlijke gegevens op het online-formulier in. Daarna uploaden ze hun schoolattest (scan of foto met smartphone) en sturen alles terug. Als dat tijdens de week voor 18 uur gebeurt, dan kan de vernieuwing al de volgende dag gebeuren aan om het even welke GO-verkoopautomaat.

Het platform laat eveneens toe makkelijk de gezinssamenstelling aan te passen, om zo van het verminderd tarief te kunnen genieten bij aankoop van verschillende schoolabonnementen. Het volstaat het voorziene vakje aan te kruisen, het formulier in te vullen en, als het versturen tijdens de week voor 18 uur gebeurt, kan het abonnement de volgende dag op de MOBIB-kaart worden geladen aan een GO-verkoopautomaat.
 

Het schoolabonnement goedkoper in 2016

De prijs van een MIVB-schoolabonnement voor een eerste kind daalde in februari van dit jaar. Deze ging van 120 naar 50 euro, of dezelfde prijs als een schoolabonnement voor een tweede kind. Het derde en volgende schoolabonnementen zijn gratis.
 

Nog geen MOBIB-kaart?

Reizigers die nog geen MOBIB-kaart hebben kunnen er een bestellen via de website mivb.brussels via de rubriek “online aankopen”. Voor persoonlijke hulp bij de aanmaak van een eerste schoolabonnement kunnen studenten naar één van de zes BOOTIK gaan. Ze moeten een identiteitsfoto bij hebben, hun identiteitskaart en het schoolattest om van een voorkeurtarief te genieten.

 

Informatie over MIVB-vervoerbewijzen en verkooppunten is beschikbaar op de website mivb.brussels

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel