Schoolabonnement vernieuwen kan nu in 2 minuten

Ook al laat de eerste schooldag nog eventjes op zich wachten, de MIVB is klaar om de toestroom aan scholieren en studenten die hun abonnement willen vernieuwen, op te vangen. Aan een GO-automaat duurt dat maar een luttele 2 minuten. Studenten tussen 18 en 24 jaar sturen eerst hun inschrijvingsattest naar de MIVB. Daarvoor ontwikkelde de vervoersmaatschappij een nieuw digitaal platform.

Het MIVB-schoolabonnement is bedoeld voor studenten tussen 12 en 24 jaar. Het biedt gedurende één jaar toegang tot het hele MIVB-net, inclusief het Noctis-nachtnet. Het abonnement geldt ook tijdens het weekend en de schoolvakanties. Behalve het loutere MIVB-abonnement, bestaat er ook een MTB-schoolabonnement. Dat laat toe om binnen het Brussels gewest de netten van de MIVB, De Lijn, TEC en NMBS te gebruiken.

 

Hoe een schoolabonnement vernieuwen?

Een abonnement vernieuwen is heel eenvoudig. Aan een GO-verkoopautomaat duurt zoiets maar 2 minuten. Studenten tussen 18 en 24 jaar bezorgen eerst een bewijs aan de MIVB dat ze zijn ingeschreven in een school of universiteit. Dat kan via een gloednieuw platform: school.mivb.be. Daar kunnen studenten een formulier invullen met hun persoonlijke gegevens (naam, kaartnummer,…), hun schoolattest uploaden (door het te scannen of er een foto van te nemen met een smartphone) en het formulier versturen. Als dat op een weekdag gebeurt voor 18 uur, kan de student al de volgende dag zijn of haar abonnement aan een GO-automaat vernieuwen.

 

Het platform laat ook toe om de gezinssamenstelling aan te passen als er een wijziging plaatsvond. Dat is noodzakelijk voor wie aanspraak wil maken op een degressief tarief (ook voor -18-jarigen). Een schoolabonnement kost 120 euro voor een eerste kind, 50 euro voor het tweede kind en vanaf het derde kind is het zelfs gratis. Ook hier volstaat het een formulier in te vullen en een vakje aan te duiden. De volgende dag kan het abonnement aan de GO-automaat op de MOBIB-kaart worden geladen als het voor 18 uur wordt verstuurd op een weekdag.

 

Ook de pagina’s rond de schoolabonnementen op de website www.mivb.be worden herbekeken en duidelijker, en aangevuld met veelgestelde vragen voor nieuwe abonnees.

 

Wat als je geen MOBIB hebt op naam?

Wie nog geen MOBIB-kaart heeft, kan terecht voor een schoolabonnement op www.mivb.be , rubriek “online aankopen”. Voor gepersonaliseerde hulp bij de aanmaak van een nieuw abonnement, kunnen studenten naar één van de 6 BOOTIK gaan. Ze moeten in het bezit zijn van een pasfoto, identiteitskaart en het schoolattest om eventueel van een voorkeurtarief te kunnen genieten.

 

Via de rubriek «verkooppunten » op www.mivb.be kan je snel de dichtstbijzijnde BOOTIK terugvinden of op storelocator.mivb.be

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel