Schoolabonnement vernieuwen zonder het huis uit te komen

Het begin van het nieuwe schooljaar komt met rasse schreden dichterbij. En wie nieuw schooljaar zegt, zegt ook schoolabonnement. Een abonnement dat makkelijk te vernieuwen is in enkele muisklikken met Go Easy en een eID-lezer.

Boekentas, pen, mappen, boterhammendoos, cursussen,… Het nieuwe schooljaar gaat ieder jaar gepaard met een (lange) lijst benodigdheden. En op die lijst mag een MIVB-schoolabonnement zeker niet ontbreken. Dit abonnement richt zich tot studenten van 12 tot 24 jaar met een onbeperkte toegang gedurende een jaar op het hele MIVB-net, Noctis inbegrepen. De MTB-versie van het schoolabonnement biedt het voordeel dat de student binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ook de bussen van De Lijn en TEC mag nemen en de trein van de NMBS.

Abonnement vernieuwen in enkele muisklikken

Een schoolabonnement vernieuwen is zeer eenvoudig en kan in amper enkele minuten op één van de 410 GO-verkoopautomaten.

Tegenwoordig kan dit ook van thuis uit op internet met Go Easy en een eID-lezer. Met de toepassing voor online-aankopen kunnen studenten –en hun ouders- een abonnement kopen en het onmiddellijk op de MOBIB-kaart laden via een eID-lezer. Dat alles neemt hooguit enkele muisklikken in beslag.

School.mivb.be

Voor de schoolabonnementen bestaan voorkeurtarieven: 50 euro voor een MIVB-abonnement voor het 1ste en 2de kind; de daarop volgende abonnementen zijn gratis. Om daarvan te kunnen genieten moeten studenten tussen 18 en 24 jaar vooraf een attest aan de MIVB bezorgen dat bewijst dat ze naar school gaan. Dat kan simpel via het digitaal platform school.mivb.be. De studenten vullen hun persoonlijke gegevens op het online-formulier in. Daarna uploaden ze hun schoolattest en sturen alles terug. Als dat tijdens de week voor 18 uur gebeurt, dan kan het laden op de MOBIB-kaart al de volgende dag gebeuren. Eens het attest is goedgekeurd, krijgt de student(e) een bevestigingsmail met de link naar GO Easy en kan dan onmiddellijk zijn/haar abonnement online laden op de kaart.

Voor vernieuwingen aan de GO-verkoopautomaten kan het opladen al de volgende dag gebeuren als het attest tijdens de week voor 18 uur werd opgestuurd. Dat kan aan om het even welke GO-verkoopautomaat.

De site school.mivb.brussels laat eveneens toe makkelijk de gezinssamenstelling aan te passen, om zo van het verminderd tarief te kunnen genieten bij aankoop van verschillende schoolabonnementen.

BOOTIK en KIOSK

Studenten en hun ouders kunnen ook altijd naar een BOOTIK of KIOSK gaan om hun schoolabonnement te vernieuwen. Als ze nog geen MOBIB-kaart hebben kunnen ze er eentje bestellen via de website GO Easy met een eID-kaartlezer of naar één van de zes BOOTIK gaan voor persoonlijke begeleiding. Ze moeten hun identiteitskaart meebrengen en het schoolattest om van het voorkeurtarief te genieten.

Informatie over MIVB-vervoerbewijzen en de verkooppunten zijn beschikbaar op de MIVB-website mivb.brussels

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel